FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SASTANAK MINISTARA VANJSKIH POSLOVA ZAPADNOG BALKANA NA OHRIDU

SKOPLJE, 15. listopada 2004. (Hina) - Prvi u nizu neformalnih susretaministara vanjskih poslova zapadnog Balkana, koji se održava nainicijativu šefova diplomacija Hrvatske, Makedonije i Albanijepokrenutu na nedavnom summitu u Dubrovniku, održava se u petak isubotu na Ohridu, a na njemu će osim šefova diplomacije tih zemaljasudjelovati i francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier.
SKOPLJE, 15. listopada 2004. (Hina) - Prvi u nizu neformalnih susreta ministara vanjskih poslova zapadnog Balkana, koji se održava na inicijativu šefova diplomacija Hrvatske, Makedonije i Albanije pokrenutu na nedavnom summitu u Dubrovniku, održava se u petak i subotu na Ohridu, a na njemu će osim šefova diplomacije tih zemalja sudjelovati i francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier.

Šefovi diplomacija Makedonije, Hrvatske, Albanije, Srbije i Crne Gore i Bosne i Hercegovine razgovarat će, prema najavama, o unapređenju regionalne suradnje i suradnje u procesu pridruživanja u članstvo u Europskoj uniji i NATO-u.

Na prvom neformalnom susretu, koji će početi u petak kasno poslijepodne, ministri Ilinka Mitreva (Makedonija), Miomir Žužul (Hrvatska), Kastriot Islami (Albanija), Vuk Drašković (SCG) i zamjenica ministra vanjskih poslova BiH Lidija Topić izložit će svoje inicijative i prijedloge o novim oblicima i prioritetima suradnje u regiji na putu ka euroatlanskim integracijama.

Na poziv makedonskog ministarstva vanjskih poslova sastanku će nazočiti i francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier, od kojega šefovi diplomacija balkanskih zemalja očekuju poruku o spremnosti Europske unije za potporu reformama u regiji.

Ministri neće razgovarati o otvorenim bilateralnim pitanjima, a ne isključuje se mogućnost da status Kosova bude jedna od tema skupa u kontekstu regionalne suradnje.

Sljedeći susret ministara vanjskih poslova regije, uz sudjelovanje ministra neke od ključnih zemalja Europske unije, održat će se, prema najavama, u Tirani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙