FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija: Dva znanstvena skupa o prehrambenoj industriji

OPATIJA,18. listopada(Hina) - Drugi srednjoeuropski simpozij i Petihrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista- na kojima će oko 250 sudionika iz 21 zemlje razmatrati aktualnapitanja proizvodnje, zaštite, pakiranja i nadzora kvalitete hrane uprehrambenoj industriji - počeli su danas u Opatiji.
OPATIJA,18. listopada(Hina) - Drugi srednjoeuropski simpozij i Peti hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista - na kojima će oko 250 sudionika iz 21 zemlje razmatrati aktualna pitanja proizvodnje, zaštite, pakiranja i nadzora kvalitete hrane u prehrambenoj industriji - počeli su danas u Opatiji.

Glavne teme ta dva skupa, koji se održavaju objedinjeno, su trendovi u prehrani, osiguravanje dovoljnih količina kvalitetne hrane i njena zdravstvena sigurnost u globalnim kretanjima te nove tehnologije u proizvodnji hrane, primjerice pri uklanjanju mikroorganizama, doznaje se od dr. Damira Karlovića iz organizacijskog odbora.

Raspravljat će se i o dodacima hrani, poboljšanjima hrane te genetski preinačenim organizmima. Jedna je od tema kongresa i kvalitetna prehrana svih slojeva društva.

Na kongresima će biti održano 10 plenarnih predavanja, te predstavljeno oko 170 stručnih radova.

Kongrese su organizirali Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista te Prehrambeno biotehnološki fakultet u Zagrebu. Pokrovitelji su predsjednik Stjepan Mesić, Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, Ministarstvo znanosti i Hrvatska gospodarska komora.

Oba znanstvena skupa trajat će do 20. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙