FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AUSTRIJA: HGKD OBILJEŽIO 70. OBLJETNICU RADA

BEČ, 18. listopada 2004. (Hina) - Hrvatsko gradišćansko kulturnodruštvo (HGKD) u nedjelju je navečer u Beču obilježilo 70. godišnjicurada i postojanja na prigodnoj svečanosti u nazočnosti mnoštvagradišćanskih Hrvata, Hrvata koji žive i rade u Beču, i gostiju izdomovine.
BEČ, 18. listopada 2004. (Hina) - Hrvatsko gradišćansko kulturno društvo (HGKD) u nedjelju je navečer u Beču obilježilo 70. godišnjicu rada i postojanja na prigodnoj svečanosti u nazočnosti mnoštva gradišćanskih Hrvata, Hrvata koji žive i rade u Beču, i gostiju iz domovine.

Glavna zadaća tog društva i nekad i danas je promicanje kulturnih i civilizacijskih vrednota gradišćanskih Hrvata te uspostava čvršćih kulturnih, obrazovnih i gospodarskih veza s Hrvatskom, naglasio je njegov predsjednik Štefan Pauer.

Načelnik Odjela za hrvatske manjine u Ministarstvu vanjskih poslova RH Andrija Jakovčević pozdravivši nazočne u Gradišćanskom hrvatskom domu u Beču rekao je da su gradišćanski Hrvati "ponos staroj domovini jer čuvaju kroz stoljeća svoje kulturno naslijeđe i običaje i mogu biti uzor Hrvatima u Mađarskoj i Slovačkoj".

Prigodna svečanost u povodu 70. obljetnice HGKD-a protekla je i u izvođenju starih hrvatskih pjesama koje gradišćanski Hrvati njeguju gotovo 500 godina na tlu Austrije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙