FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTAR PRIMORAC U JEDNODNEVNOM RADNOM POSJETU BEČU

BEČ, 29. rujna 2004. (Hina) - O daljnjem unapređenju konkretne suradnjena području obrazovanja i znanosti razgovarali su u srijedu u Bečuministar znanosti obrazovanja i športa RH Dragan Primorac i austrijskasavezna ministrica obrazovanja znanosti i kulture Elisabeth Gehrer.
BEČ, 29. rujna 2004. (Hina) - O daljnjem unapređenju konkretne suradnje na području obrazovanja i znanosti razgovarali su u srijedu u Beču ministar znanosti obrazovanja i športa RH Dragan Primorac i austrijska savezna ministrica obrazovanja znanosti i kulture Elisabeth Gehrer.

"Susret je bio iznimno važan nakon ministarskog skupa u Oslu", izjavio je ministar Primorac dodavši da je najviše razgovarao s austrijskom kolegicom Gehrer o konkretnim akcijama daljnje suradnje te potpori Austrije oko osnutka i organizacije Ureda za inicijativu reforme obrazovnoga sustava zemalja jugoistočne Europe kojem će sjedište biti u Zagrebu i za čije je sufinanciranje EU, kao i Norveška, već poslala prvih 70.000 eura. "Ostatak novca očekujemo vrlo brzo kako bismo pokrenuli konkretne projekte", rekao je Primorac.

U razgovoru s austrijskom ministricom bilo je riječi i o promicanju suradnje glede patentnog i intelektualnog vlasništva kao i o još boljoj povezanosti sveučilišta radi ostvarivanja visokih standarda obrazovanja, zatim o usavršavanju naših ljudi u Austriji, osnutku zajedničkih skupina stručnjaka koji će raditi recenzije ciljanih znanstvenih i tehnologijskih projekata u Hrvatskoj i Austriji kao i u regiji, za što su zainteresirane i druge zemlje kao primjerice Italija i Mađarska, rekao je ministar Primorac u Beču.

Prema njegovim riječima, dvoje ministara suglasno je da je važno pokušati pronaći zajedničke projektne interese na području bazičnih znanosti. Primorac je dodao da je za sljedeću godinu iz državnog proračuna predviđeno osigurati 10 milijuna eura za Šesti okvirni program i ostale fondove EU, koje obuhvaćaju sva znanstvena područja kako bi Hrvatska mogla biti ravnopravna s drugim državama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙