FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

prvi međudržavni ugovor Hrvatske i Austrije o suradnji u području kulture i obrazovanja

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Predstavnici hrvatske i austrijskeVlade potpisat će 5. listopada u Beču međudržavni Ugovor o suradnjina području kulture i obrazovanja.
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Predstavnici hrvatske i austrijske Vlade potpisat će 5. listopada u Beču međudržavni Ugovor o suradnji na području kulture i obrazovanja.

To je prvi put od uspostave Hrvatske samostalnosti da austrijska Vlada potpisuje s našom zemljom takav ugovor.

Ugovor će u ime hrvatske Vlade potpisati ministar kulture Božo Biškupić, a u ime austrijske Vlade državni tajnik za umjetnost i medije Franz Morak.

Kako je priopćeno je iz kabineta ministra, ugovorom se propisuje suradnja institucija obiju zemalja u području kulture, posebno umjetnosti, obrazovanja, visokog školstva, istraživanja te mladeži i športa.

Ugovor na suvremeni način, kako se dodaje, definira suradnju Hrvatske i Austrije u bitnom području međudržavnih odnosa i stvara preduvjete za buduće jačanje odnosa u području kulture.

Uoči potpisivanja ugovora ministar Biškupić nazočit će otvorenju izložbe Ede Murtića u Palais Harach u Beču. Izložba će predstaviti gotovo pola stoljeća umjetnikova rada, a organizirali su je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beču, Ured za kulturu i medije Republike Austrije, Kunsthistorisches muzej Beč i Galerija Klovićevi dvori Zagreb.

Izložba se otvara u 18 sati i bit će izloženo 41 Murtićevo djelo.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙