FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVORENA IZLOŽBA EDE MURTIĆA U BEČU

BEČ, 5. listopada 2004. (Hina) - Izložba radova hrvatskog slikara EdeMurtića otvorena je u utorak navečer u bečkoj palači Harrach.
BEČ, 5. listopada 2004. (Hina) - Izložba radova hrvatskog slikara Ede Murtića otvorena je u utorak navečer u bečkoj palači Harrach.

Izloženo je 41 Murtićevo djelo u tehnici ulja i akrila na platnu. Radi se o recentnim slikama nastalima tijekom protekle 4 godine (2000. do 2004.), kao i desetak ključnih radova nastalih u razdoblju od kraja pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina XX. stoljeća.

Austrijski državni tajnik za umjetnost i medije Franz Morak naglasio je na otvaranju da je izložba izraz povezanosti i razumijevanja te izuzetnih odnosa između dvije prijateljske države. "Kada se pogleda kada je umjetnik rođen (1921.) i što je sve priživio onda je izložba znak života i životne radosti", kazao je Morak.

"Svjedoci smo velike izložbe hrvatskog velikana XX. stoljeća Ede Murtića koja pokazuje munumentalnost i vitalnost njegova umjetničkog izražaja", rekao je tom prigodom ministar kulture Božo Biškupić.

Sam Edo Murtić je ocijenio da se radi o "izuzetnoj i sjajno postavljenoj i napravljenoj izložbi".

Izložbu su organizirali Veleposlanstvo RH u Austriji, Ured za kulturu i umjetnost Republike Austrije, Muzej povijesti umjetnosti u Beču i Galerija Klovićevi dvori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙