FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 17. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 17. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Predsjednički kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) bit će zamjenica predsjednika stranke Jadranka Kosor izvijestio je danas novinare, u stanci sjednice stranačkog Središnjeg odbora, HDZ-ov predsjednik Ivo Sanader. "Jadranka Kosor je kandidat za kojeg vjerujemo da će pobijediti i učinit ćemo sve da se to tako i dogodi", rekao je Sanader na konferenciji za novinare. HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor izjavila je da "HDZ može dobiti sve bitke, a sasvim sigurno i ovu". Kosor je, odgovarajući na pitanja, rekla da se ne boji aktualnog predsjednika Stjepana Mesića kao kandidata na predsjedničkim izborima, jer da je, po svim istraživanjima još dok HDZ nije istaknuo predsjedničkog kandidata, imala zadovoljavajući rejting od 17 posto kao nekandidat u odnosu na Mesića.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Vlade Ivo Sanader rekao je danas na konferencije za novinare da je točan izračun datuma predsjedničkih izbora do kog su došli mediji, utorak 21. prosinca, te da će Vlada raspisati izbore u skladu s uputama Državnog izbornog povjerenstva, koje tumači Ustav. Ističući da ni HDZ-u nije drago da su izbori na radni dan koji će biti neradni,

Sanader je kazao da će HDZ pozvati sve političke stranke u Hrvatskoj da idu na izmjenu Ustava, tako da se izbori za predsjednika Republike održavaju svakih pet godina u istom mjesecu. Prema tumačenju Državnog izbornog povjerenstva, Ustav ne dopušta da se predsjednički izbori svakih pet godina održavaju u isto vrijeme, nego se datum pomiče dva mjeseca ranije.

VINKOVCI - Osnivačka skupština Hrvatskoga seljačkog saveza (HSS) za Vukovarsko-srijemsku županiju održana je danas u Gradskoj vijećnici u Vinkovcima, a za predsjednika je izabran Stjepan Filić iz Ilače. Na osnivačkoj skupštini sudjelovao je predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza Darko Grivičić, koji je rekao da je "Vlada ove godine smanjila poticaje u ratarstvu za 30 do 40 posto, a to je učinila i u stočarstvu", te kako nije prihvatljivo da se smanjuju poticaji za kulture kojih u Hrvatskoj nema dovoljno. Po njegovim riječima, ove će se godine u Hrvatsku uvesti hrana vrijedna 10 milijardi kuna.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu završen je 31. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije "Ambienta 2004." Na toj specijaliziranoj sajamskoj priredbi sudjelovao je 641 izlagač iz 30-ak zemalja. U pet dana posjetitelji "Ambiente" mogli su na 40 tisuća četvornih metara izložbenog prostora razgledati proizvode 271 domaćeg i 370 stranih izlagača, te dodatne izložbe ­ Međunarodni sajam umjetnina "Zagreb Art Fair", izložbu keramike "Trofejni pehari" i izložbu radova Hrvatskoga dizajnerskog društva.

BIZOVAC - U Bizovačkim Toplicama danas je završen 10. međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ribolova, lovstva, ekologije i seoskog turizma, na kojemu se od 14. listopada predstavilo više od 250 domaćih i stranih izlagača. Glavne teme ovogodišnje sajamske priredbe bile su poljoprivredna mehanizacija, koja je okupila najvažnije domaće distributere, te voda kao izvor života. U sklopu te teme predstavilo se šest tvrtaka koja se bave prodajom, distribucijom ili pročišćavanjem vode.

DUBROVNIK - U sklopu proslave 60. obljetnice oslobođenja Dubrovnika i južne Dalmacije od fašizma, danas su položeni vijenci i cvijeće na grobnicu Narodnooslobodilačkog rata i na groblje branitelja Domovinskog rata na dubrovačkome groblju Boninovu. Svečana sjednica u povodu te obljetnice održana je u hotelu "Lero" u organizaciji dubrovačkoga Saveza antifašističkih boraca i antifašista i Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙