FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U SUBOTU U SEDAM ZEMALJA EU "NOĆ BEZ NESREĆA"

PARIZ, 16. listopada 2004. (Hina/AFP) - "Cesta mladih", udruga zacestovnu sigurnost koju su osnovali mladi za mlade, organizira usubotu, drugu godinu za redom, "Europsku noć bez nesreća" u sedamzemalja Europske unije.
PARIZ, 16. listopada 2004. (Hina/AFP) - "Cesta mladih", udruga za cestovnu sigurnost koju su osnovali mladi za mlade, organizira u subotu, drugu godinu za redom, "Europsku noć bez nesreća" u sedam zemalja Europske unije.

Manifestacija održava u Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Luksembourgu, Španjolskoj, Poljskoj i Estoniji.

Više od 400 dobrovoljaca "Ceste mladih" i dviju drugih europskih udruga, pridruženih Ligi protiv nasilja na cestama, pomoći će u provedbi akcija u diskotekama i barovima kako bi se mlade upozorilo na problem sigurnosti na cestama.

U diskotekama se promiče akcija "Noć za život". Skupine prijatelja trebaju odrediti jednog vozača koji za uzvrat ima besplatan ulaz i jedno bezalkoholno piće. U barovima se provodi slična akcija pod nazivom "Suhe čaše".

Oko 80 posto mladih prihvaća tu vrst "nagodbe", a nje se potom pridržava 90 posto onih koji su je prihvatili, izjavila je Camille Foucard, predsjednica "Ceste mladih".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙