FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABOR: PREDSJEDNICI ODBORA S MAĐARSKIM VELEPOSLANIKOM

ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Predsjednici saborskih Odbora zaunutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te za vanjsku politiku IvanJarnjak i Gordan Jandroković primili su u radni posjet Laszla Mohaija,mađarskog veleposlanika u Hrvatskoj, priopćila je saborska Služba zaodnose s javnošću.
ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Predsjednici saborskih Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te za vanjsku politiku Ivan Jarnjak i Gordan Jandroković primili su u radni posjet Laszla Mohaija, mađarskog veleposlanika u Hrvatskoj, priopćila je saborska Služba za odnose s javnošću.

Mohai je rekao da Hrvatsku doživljava kao strateškog partnera i uskoro članicu Europske unije (EU) i NATO-a.

Predsjednike saborskih odbora izvijestio je da je mađarsko veleposlanstvo od 1. rujna od francuskog preuzelo ulogu veleposlanstva za kontakt sa zemljama potencijalnim članicama NATO-a.

Podsjetio je da je mađarski parlamentarni Odbor za međuvladinu suradnju predao hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova i Ministarstvu europskih integracija akcijski plan iz kojega se vidi na kojem području u procesu pregovora Mađarska sa svojim iskustvima može pomoći Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Jarnjak je Mađarsku ocijenio važnim strateškim partnerom čija iskustva kao članice EU-a i NATO-a mogu biti korisna u postupku približavanja Hrvatske, pogotovo u pitanjima nacionalne sigurnosti.

Jandroković je zahvalio na dosadašnjoj nesebičnoj potpori Mađarske tijekom Domovinskog rata te istaknuo da su pomoć i potpora nužni i za realizaciju glavnih političkih ciljeva Hrvatske, a to su ulazak u EU i NATO, navodi se u priopćenju saborske Službe za odnose s javnošću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙