FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAMO ČETVRTINA FRANCUZA PODUPIRE ULAZAK TURSKE U EU

PARIZ, 9. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Tek svaki četvrti stanovnikFrancuske podupire ulazak Turske u EU, čak i za desetak godina -rezultati su ankete objavljene u subotu, koji će vjerojatno oglasitizvona za uzbunu u Ankari.
PARIZ, 9. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Tek svaki četvrti stanovnik Francuske podupire ulazak Turske u EU, čak i za desetak godina - rezultati su ankete objavljene u subotu, koji će vjerojatno oglasiti zvona za uzbunu u Ankari.

Rezultati ispitivanja javnoga mnijenja što ga je proveo magazin L'Express naglašavaju koliko teška bitka za pridobivanje francuske javnosti očekuje Turke. Naime, francuski predsjednik Jacques Chirac najavio je da će se u Francuskoj održati referendum o turskom članstvu u Uniji i kada bi ovakvi rezultati ostali do trenutka ulaska Ankare u EU, službeni Pariz bi takvu odluku stavio veto.

U anketi je sudjelovalo 1.020 ljudi i samo je njih 26 posto podržalo tursko članstvo u Uniji. Čak 61 posto se tome protivi, a 13 posto nema mišljenje.

Europska komisija u srijedu je preporučila otvaranje pristupnih pregovora s Turskom, a na summitu Unije u prosincu bit će odlučeno kad će oni početi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙