FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je, na zahtjev HDZ-ovih zastupnika, osnovao sedmeročlano istražno povjerenstvo koje treba utvrditi sve činjenice vezene za jamstva koja je bivša Vlada davala kreditorima privatnog riječkog brodogradilišta "Viktor Lenac", sada u stečaju. Za predsjednika povjerenstva izabran je pravaš Anto Đapić, za potpredsjednika Šime Prtenjača (HDZ), za tajnika Emil Tomljanović (HDZ), a za članove Dragica Zgrebec (SDP), Josip Vresk (HSS) te HDZ-ovci Florijan Boras i Branimir Glavaš.

ZAGREB - Hrvatski sabor utvrdio je danas popis od 210 tvrtki od posebnog državnog interesa, u čijim će nadzornim odborima moći sjediti državni dužnosnici. Izmijenio je Zakon o suzbijanju zlouporabe opojnih droga čime su stvoreni uvjeti da se osnuje povjerenstvo koje će, umjesto sudova, nadzirati uništavanje zaplijenjene droge. U povjerenstvu, koje će osnovati Vlada, bit će sedam članova - po jedan predstavnik Vladina Ureda za suzbijanje droga, ministarstava unutarnjih poslova, zdravstva, pravosuđa, obitelji i gospodarstva te Hrvatskog novinarskog društva. Glasovanjem o raspravljenim točkama, Sabor je završio današnji i ovotjedni rad, a 10. sjednicu nastavlja u utorak, 5. listopada kada će se pred zastupnicima naći prijedlog izmjena Ovršnog zakona.

ZAGREB - Stručni tim Svjetske banke pozitivno je ocijenio generalni razvojni plan sustava obrazovanja u Hrvatskoj do 2008. Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, kao i znanstvene i tehnologijske projekte. Potpisivanje ugovora sa Svjetskom banke očekuju se iduće godine, a nakon što to odobri hrvatska Vlada, rekao je Dragan Primorac na novinskoj konferenciji na kojoj su sudjelovali i članovi stručnoga tima Svjetske banke i resornoga ministarstva. Primorac napominje kako je za cjelokupni sustav obrazovanja tim ugovorom namijenjen zajam od 85 milijuna dolara.

ZAGREB - Hrvatski telekom i svi njegovi poslovni segmenti od danas imaju novi vizualni korporativni identitet usklađen s globalnim tržišnom markom (brandom) "T" svog većinskog vlasnika Deutsche Telekoma. Time se mijenja i naziv kompanije u T-Hrvatski telekom, a njegove tvrtka-kćeri (operatera mobilne telefonije) HTmobile u T-Mobile Hrvatska. Usluge fiksne telefonije HTtel i Interneta HTnet sada su objedinjene pod imenom T-Com, a promjene imena prati i zamjena dosadašnje sivo-narančaste boje u grimizno-ljubičasto-sivu boju tržišne marke "T".

ZAGREB - Pedesetak pirotehničara AKD-a Mungos prosvjedovalo je danas pred upravnom zgradom te tvrtke zbog neisplate plaća za kolovoz i smanjenja plaća. Oko 180 pirotehničara zaposlenih u Mungosu nezadovoljno je jer su im lani od lipnja smanjene plaće za 25 posto uz dogovor da će im se u rujnu vratiti zaostatak, ali to se nije dogodilo. Direktor Mungosa Darko Rašeta izašao je pred prosvjednike rekavši da plaća za kolovoz zaostaje jer su lani nastupili poremećaji na tržištu razminiranja. Najavio je da će plaća za kolovoz biti isplaćena danas, dodavši da nije isplaćena ranije jer Hrvatske autoceste kasne s isplatom 3,5 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙