FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOD KOGA JE JAMSTVO RADNICIMA ŽELJEZARE?

ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Radnike sisačke željezare čini sene prati sreća, nakon što je otkriven i nestanak originala bankarskogjamstva od preko tri milijuna kuna, koje je bivši vlasnik Mečelj daoza slučaj povlačenja iz tvrtke.
ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Radnike sisačke željezare čini se ne prati sreća, nakon što je otkriven i nestanak originala bankarskog jamstva od preko tri milijuna kuna, koje je bivši vlasnik Mečelj dao za slučaj povlačenja iz tvrtke.

O nestanku originalnog jamstva od 3,6 milijuna kuna, iznosu kojeg bez tog dokumenta hrvatska država ne može naplatiti od ruske tvrtke, izvješćuju mediji u četvrtak. Mediji javljaju da je zbog toga možda dovedena u pitanje isplata šest zajamčenih plaća radnicima.

Damir Begović, direktor novoosnovanog poduzeća Željezara valjaonica cijevi Sisak, potvrdio je da ne zna gdje je originalna bankarska garancija. "Po čitavoj Hrvatskoj tražim i pokušavam precizirati gdje su potrebni dokumenti jer još nisam uspio precizirati gdje se nalaze, u Ministarstvu gospodarstva ili Ministarstvu financija", rekao je Begović Jutarnjem listu. On je, međutim, ustvrdio da isplata plaća nije upitna i da će se naći bilo kakvo rješenje da radnici dobiju novac.

Potraga koju je poduzeo novinar Jutarnjeg nije dala rezultata. Ministar financija Ivan Šuker rekao mu je da ima samo kopiju i uputio ga na "one bivše". No, gdje je tako važan dokument nije mu znao reći ni bivši ministar gospodarstva Ljubo Jurčić, kojega se smatra zaslužnim za dobivanje garancije.

HTV je u podnevnim vijestima prepričala da joj je direktor Begović rekao kako je postupak u tijeku, te da će se o svemu više znati u petak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙