FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VARTEKS: SINDIKAT UZ UPRAVU U TRAŽENJU DRŽAVNOG JAMSTVA

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Sindikat Varteksa podržava naporeUprave u traženju državnog jamstva za kredit Hrvatske banke za obnovui razvitak (HBOR) koji je nužan za provedbu financijskogrestruturiranja tvrtka i sigurnost zaposlenika, navodi se u današnjempriopćenju Sindikata Varteksa.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Sindikat Varteksa podržava napore Uprave u traženju državnog jamstva za kredit Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) koji je nužan za provedbu financijskog restruturiranja tvrtka i sigurnost zaposlenika, navodi se u današnjem priopćenju Sindikata Varteksa.

Predsjednik Sindikata Varteksa Stjepan Plantak ističe da je zabrinut za sudbinu zaposlenih te kako čvrsto vjeruje da će Vlada dati pozitivan odgovor na traženje državnog jamstva.

Sindikat ocjenjuje da je Varteks izuzetno važan za hrvatsko gospodarstvo u cjelini, a posebice za gospodarstvo Varaždinske županije gdje upošljava 18 posto ukupno zaposlenih. Isto tako, sindikat podsjeća da je Varteks najveći proizvođač odjeće u Hrvatskoj i jedan od vodećih tekstilnih izvoznika, koji u ukupnom tekstilnom izvozu Hrvatske sudjeluje sa preko 10 posto.

Varteks je zatražio državno jamstvo za kredit HBOR-a u iznosu od 150 milijuna kuna, koji bi po procjenama Uprave, omogućio toj varaždinskoj kompaniji zamjenu skupih kratkoročnih kredita dugoročnima te isplatu dugovanja dobavljačima.

U protivnom, smatraju u Varteksu, kompanija bi morala prodati vrijedne nekretnine, a u pitanje bi došlo tisuću radnih mjesta i gašenje vlastite robne marke. Treća, isto tako nepovoljna mogućnost za Varteks, po procjenama Uprave je sklapanje novog kreditnog aranžmana s poslovnim bankama, što također vodi gubitku radnih mjesta i povratku na lohn (doradne) poslove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙