FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO- ZA SRIJEDU, 15. RUJNA

ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje zasrijedu, 15. rujna.
ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za srijedu, 15. rujna.

ZAGREB - Potpisivanjem Protokola završit će IV. zasjedanje Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju. Radne skupine su razgovarale o suradnji na području energetike, industrije, brodogradnje, bankarstva te zaštite i spašavanja. Protokol će potpisati ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić i ministar Ruske Federacije za poslove civilne zaštite, izvanredne situacije i uklanjanja posljedica elementarnih nepogoda Sergej Šojgu (16,30 sati, Ministarstvo, Ul. grada Vukovara 78).

ZAGREB - U sklopu predstavljanja Ruske Federacije kao zemlje partnera na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu, izaslanstvo Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije na čelu s potpredsjednikom Komore Vladimirom Straškom posjetit će Hrvatsku gospodarsku komoru (HGK). Na plenarnom dijelu susreta bit će riječi o aktualnom stanju u hrvatskom i ruskom gospodarstvu, a nakon skupa održat će se individualni susret tridesetak tvrtki iz dviju zemalja. Ukupna robna razmjena između Hrvatske i Rusije u prvih je sedam ovogodišnjih mjeseci iznosila 512,6 milijuna američkih dolara. Hrvatski je izvoz pritom u odnosu na lani povećan za 52,6 posto, na 48,08 milijuna USD, dok je uvoz iz Rusije povećan za čak 74,6 posto, na 464,5 milijuna USD. (15,30 sati, Vijećnica, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Na 80. Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu održat će se niz stručno popratnih aktivnosti:

- U sklopu 2. međunarodnog sajma Energetika održat će se tradicionalni "Dan nafte i plina", ove godine na temu 'Partnerstvo u industriji nafte i plina na području jugoistočne Europe'. Uz predstavnike Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, na skupu se očekuju izlaganja vodećih ljudi Ine, Janafa, Energetskog instituta Hrvoje Požar, Crosca i dr. (10,00 sati, dvorana Brijuni)

- Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Hrvatski farmer, Udruga hrvatskih putničkih agencija i ZV u sklopu izložbe "Eko-Etno" organiziraju okrugli stol na temu 'Značaj turističkih agencija u razvoju kontinentalnog/ruralnog turizma". Među ostalim, na okruglom će stolu biti predstavljene i aktivnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva u ruralnom razvitku i seoskom turizmu. (10,00 sati, Klub izlagača). Također, bit će predstavljena i web stranica "Eko-Etno Hrvatska", koja donosi pregled proizvoda i usluga ruralnih područja (12,00 sati, Klub izlagača)

ZAGREB - Poslovodstvo telekomunikacijske tvrtke Hrvatski Telekom (HT) predstavit će na konferenciji za novinare novi korporativni identitet kompanije (11,00 sati, HT, Savska 32)

ZAGREB - Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) predstavit će na konferenciji za novinare rezultate javnog potpisivanja peticije protiv odredbe o 0,0 promila iz novog Zakona o sigurnosti na cestama, pod sloganom "Pravo na čašu vina". (10,30 sati, HOK, Ilica 49)

ZAGREB - Zračnoj luci Zagreb biti će dodijeljen certifikat ISO 14001, kojim se potvrđuje da je Zračna luka izgradila, dokumentirala i implementirala sustav upravljanja okolišem sukladno sa zahtjevima međunarodne norme ISO 14001:1996. Tom će prilikom ujedno biti obilježen i milijunti putnik Zračne luke Zagreb u ovoj godini. (12,00 sati, VIP salon, Zračna luka Zagreb, Pleso b.b.)

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/4808 680

fax: 01/4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙