FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KERRY BOLJI OD BUSHA

WASHINGTON, 14. listopada 2004. (Hina) - John Kerry, izazivač Georga W.Busha na američkim predsjedničkim izborima, vodi nakon posljednjetelevizijske debate, pokazuju prva istraživanja javnog mnijenja.
WASHINGTON, 14. listopada 2004. (Hina) - John Kerry, izazivač Georga W. Busha na američkim predsjedničkim izborima, vodi nakon posljednje televizijske debate, pokazuju prva istraživanja javnog mnijenja.

Ispitivanje koje je proveo CNN pokazuje da 52 posto ispitanih vjeruje da je Kerry pobjednik, dok 39 posto misli da je to Bush.

Bush je po općoj ocjeni bio proglašen gubitnikom i prve debate, zbog svojih grimasa i nervoznih gesta. Drugo su sučeljavanje stručnjaci i ankete procijenili neriješenim.

Završno sučeljavanje je održano na Sveučilištu Arizona u Tempeu, u noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu. Republikanac Bush i demokrat Kerry su se u 90 minuta posvetili unutarnjopolitičkim pitanjima, nastojeći steći prednost u očima birača samo tri tjedna pred izbore 2. studenoga.

Većina analitičara koji su odgledali posljednju debatu, smatra da dvojica predsjedničkih kandidata nisu rekla ništa novo i da utrka ostaje otvorenom do kraja. Odlučujuće za pobjedu će biti to koja će od stranaka imati bolju organizaciju na terenu, odnosno koja će strana dovesti na birališta više svojih glasača.

Amerikanci mogu birati između dviju osoba i dvaju programa koji se doista razlikuju, ističe u četvrtak američki tisak u prvim komentarima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙