FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH I KERRY NASTAVLJAJU KAMPANJU

WASHINGTON, 4. listopada 2004. (Hina) - Američki predsjednik George W.Bush i njegov demokratski izazivač John Kerry nastavili su uponedjeljak predizbornu kampanju novom žestinom nakon što su anketepokazale da su ponovno izjednačeni u utrci za Bijelu kuću.
WASHINGTON, 4. listopada 2004. (Hina) - Američki predsjednik George W. Bush i njegov demokratski izazivač John Kerry nastavili su u ponedjeljak predizbornu kampanju novom žestinom nakon što su ankete pokazale da su ponovno izjednačeni u utrci za Bijelu kuću.

Bush je u Des Moinesu u Iowi potpisao svoj četvrti zakon o smanjenju poreza koji bi mu mogao ojačati izglede među pripadnicima američke srednje klase. Smanjenje će donijeti porezne olakšice za 94 milijuna Amerikanaca i poticaje tvrtkama.

Kerry podržava smanjenje poreza za obiečne Amerikance, ali traži da se ono ne primjenjuje na bogate Amerikance, koje definira kao obitelji koje godišnje zarađuju više od 200.000 dolara.

Nastojeć popraviti štetu od prošlotjedne predsjedničke debate, u kojoj je prema anketama Kerry bio bolji, Bush nastavlja optuživati svog protivnika oko Iraka i borbe protiv terorizma.

Bush je u Cliveu u Iowi, podsjetivši na Kerryjevu riječi iz debate da bi preventivni napad morao proći globalni test, kazao kako je politika koju predlaže Kerry "opasnost za svjetski mir" jer bi učinila svijet opasnijim, a ne miroljubivijim.

Kerry je sa svoje strane optužio Busha govoreći u Hamptonu u New Hampshireu da samo zbog svoje krajnje desne ideologije ograničava znanstvena istraživanja na stanicama embrija koja možda mogu donijeti lijek za niz bolesti poput dijabetesa.

Kerry se založio za nastavak istraživanja čije je financiranje Bush ograničio jer postupak izdvajanja stanica dovodi do ubijanja embrija.

Velika većina Amerikanaca podržava nastavak istraživanja na stanicama embrija, bez obzira na njihovo uništavanje.

Najnovija istraživanja javnoga mišljenja nakon prošlotjedne televizijske debate između Busha i Kerryja o vanjskoj politici i sigurnosti pokazuju da je Bushova prethodna prednost ili bitno smanjena ili nestala.

U istraživanju USA Today/CNN/Gallup objavljenom u ponedjeljak Bush i Kerry dobili su po 49 posto glasova vjerojatnih birača. Bush je prije televizijske debate imao prednost od 8 postotaka u odnosu na Kerryja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙