FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GOLEMI GUBICI ALITALIJE U PRVOJ POLOVINI 2004.

RIM, 14. listopada 2004. (Hina/AP) - Posrnula talijanska zrakoplovnakompanija Alitalia u prvih je šest ovogodišnjih mjeseci poslovala sgubitcima u iznosu 620 milijuna eura, što je gotovo dvostruko više uusporedbi s godinom ranije zabilježenih 315 milijuna, objavila je takompanija.
RIM, 14. listopada 2004. (Hina/AP) - Posrnula talijanska zrakoplovna kompanija Alitalia u prvih je šest ovogodišnjih mjeseci poslovala s gubitcima u iznosu 620 milijuna eura, što je gotovo dvostruko više u usporedbi s godinom ranije zabilježenih 315 milijuna, objavila je ta kompanija.

U svojem priopćenju Alitalia još navodi da traži 1,2 milijarde eura novog kapitala u okviru plana restrukturiranja koji ima za cilj spasiti tu zrakoplovnu tvrtku od propasti.

Alitalia je, kako je objavljeno iz kompanije, u prvih šest ovogodišnjih mjeseci zabilježila 167 milijuna eura troškova za planirane otkaze i 122 milijuna eura za izdvajanje svojih zemaljskih operacija, što su dva ključna dijela plana restrukturiranja koji kompanija provodi.

Radnički nemiri, više cijene goriva i jačanje konkurencije diskontnih zrakoplovnih kompanija pridodali su problemima Alitalije tijekom prve polovine 2004.

Tijekom jutra njezine su dionice na Milanskoj burzi potonule za 8,15 posto, na 0,25 eura, javlja talijanska novinska agencija ANSA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙