FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO VERHEUGENA

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićprimio je u srijedu povjerenika Europske komisije za proširenjeGuentera Verheugena, koji boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj,priopćio je Ured Predsjednika.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u srijedu povjerenika Europske komisije za proširenje Guentera Verheugena, koji boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj, priopćio je Ured Predsjednika.

Verheugen je izrazio zadovoljstvo napretkom Hrvatske posljednjih godina, naglasivši kako je takvom razvoju događaja posebno pridonio predsjednik Mesić, te je izrazio nadu da će Hrvatska i dalje poduzimati sve što je potrebno na svom putu u EU, dodaje se u priopćenju.

Izjavivši da je zadovoljan dosadašnjom suradnjom s Verheugenom, hrvatski predsjednik je izrazio nadu u nastavak suradnje s obzirom da Verheugen preuzima dužnost potpredsjednika Europske komisije i povjerenika za poduzetništvo i industriju, dodaje se u priopćenju.

Sastanku su nazočili hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, ministrica za europske integracije Kolinda Grabar-Kitarović i šef izaslanstva Europske komisije u Hrvatskoj Jacques Wueneberger, kaže se u priopćenju.

Verheugen je u srijedu u Zagrebu, osim s Mesićem, razgovarao s predsjednikom hrvatskog Sabora Vladimirom Šeksom, obratio se zastupnicima u Saboru, prisustvovao izvanrednoj sjednici Vlade, a u četvrtak putuje u Šibenik gdje će biti proglašen počasnim građaninom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙