FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HOĆE LI PREDSTAVNICI BOŠNJAČKE I SRPSKE MANJINE USKRATITI POTPORU HRVATSKOJ VLADI?

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Među Bošnjacima u Hrvatskoj, kao imeđu Srbima, jača pritisak na njihove zastupnike u Hrvatskom saboru daVladi uskrate potporu, bilježi BBC.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Među Bošnjacima u Hrvatskoj, kao i među Srbima, jača pritisak na njihove zastupnike u Hrvatskom saboru da Vladi uskrate potporu, bilježi BBC.

Na sjednici Savjeta za nacionalne manjine predstavnici Srba i Bošnjaka oštro su kritizirali vladu premijera Ive Sanadera, optužujući je da pokušava spriječiti povratak Srba i Bošnjaka, izbjeglih tijekom rata, prenosi BBC.

Tom je prilikom zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac zaprijetio da će, ako se ništa ne promjeni, uskratiti potporu Sanaderovoj vladi jer država više otkupljuje privatnu imovinu nego što je vraća, a "to je nastavak politike etničkog čišćenja, ali drugim sredstvima", prenosi postaja Pupovčeve riječi.

Predsjednik vladinog Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer odbacio je Pupovčeve tvrdnje, naglasivši da vlada ustrajava u onome o čemu se dogovorila s predstavnicima manjina - riječ je o intenzivnom radu na vraćanju imovine izbeglicama i na njihovom povratku, prenosi BBC.

"To pitanje nije samo pitanje nacionalnih manjina ili pitanje nekog pritiska. Vlada Republike Hrvatske i ljudi koji vode ovu zemlju čvrsto su odlučili da se taj proces provede u djelo", ističe Tolnauer.

Milorad Pupovac nije baš uvjeren u to pa je podsjetio vladu na njezine obveze, napominje postaja, dodajući da je zastupnik SDSS-a već nekoliko puta upozorio vladu da će joj zastupnici srpske manjine uskratiti potporu ako imovina ne bude vraćena izbjeglicama do kraja ove godine kao što je i dogovoreno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙