FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABOR: HRVATSKI I MAĐARSKI DUŽNOSNICI O OČUVANJU NARODNIH KULTURA

ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Očuvanje jezika, pisma, kulturenaroda i njegova identiteta kroz školski sustav, medijski prostor ikulturne institucije zajednički su ciljevi Hrvatske i Mađarske,ocijenili su u utorak dužnosnici Hrvatskog sabora, mađarske vlade ihrvatske manjine u Mađarskoj, priopćila je saborska Služba za odnose sjavnošću.
ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Očuvanje jezika, pisma, kulture naroda i njegova identiteta kroz školski sustav, medijski prostor i kulturne institucije zajednički su ciljevi Hrvatske i Mađarske, ocijenili su u utorak dužnosnici Hrvatskog sabora, mađarske vlade i hrvatske manjine u Mađarskoj, priopćila je saborska Služba za odnose s javnošću.

Članovi saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina primili su izaslanstvo Ureda za nacionalne i etničke manjine Mađarske i predstavnike hrvatske manjine u toj susjednoj zemlji.

U razgovorima je istaknuto da Mađarska i Hrvatska poštuju sve europske norme i demokratske standarde o pravima nacionalnih manjina, stoji u priopćenju.

Mađarski gosti predstavili su projekt budućeg pedagoškog centra za obuku Hrvata iz Mađarske, koji dvije države zajedno grade na otoku Pagu.

Centar će služiti kao nastavno središte autohtonih hrvatskih zajednica iz više zemalja, a nastava bi mogla započeti u proljeće.

Članovi saborskog Odbora za manjine ocijenili su da su Hrvati u Mađarskoj jedna od najorganiziranijih hrvatskih manjina i zahvalili mađarskoj Vladi na brizi za svoje autohtone manjine, navodi se u priopćenju saborske Službe za odnose s javnošću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙