FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: FINI: HRVATSKOJ POMOĆI DA PREVLADA SVOJ NACIONALIZAM

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - U novoj proširenoj Europi,ujedinjenoj u različitostima, svima će biti lakše zadržati svojidentitet, bez obzira na zemlje u kojima se živi i državne granice,rekao je u subotu dopredsjednik talijanske vlade Gianfranco Fini naskupu riječkih, istarskih i dalmatinskih ezula održanom u Senigalliji,izvješćuje talijanska agencija ANSA.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - U novoj proširenoj Europi, ujedinjenoj u različitostima, svima će biti lakše zadržati svoj identitet, bez obzira na zemlje u kojima se živi i državne granice, rekao je u subotu dopredsjednik talijanske vlade Gianfranco Fini na skupu riječkih, istarskih i dalmatinskih ezula održanom u Senigalliji, izvješćuje talijanska agencija ANSA.

"Nakon pada ideologija i berlinskog zida zahvaljujući i novim perspektivama 'Europe razlika' konačno će se moći prevladati 'tragedija, ne samo zaboravljena već i negirana', naroda primoranih napustiti 'talijansku domovinu' u razdoblju poslije Drugog svjetskog rata. Ljudi koji nisu izbjegli jer su bili vezani uz fašizam, već ljudi, naglasio je Fini, koji su odlučili otići 'upravo iz ljubavi prema domovini', odnosno kako bi ostali Talijani i ne bi pali pod Titov jugoslavenski režim", rekao je Fini, prenosi ANSA.

"Međutim, po dopredsjedniku talijanske vlade koji je istaknuo razliku između nacionalizma i ljubavi prema domovini, 'treba učiniti da se u novoj Europskoj uniji, čiji će dio u budućnosti biti i Hrvatska, poštuju razlike i reciprocitet. Posebice, za talijanske manjine, stvore ustanove u kojima će se moći učiti naš jezik. To se u Hrvatskoj još ne događa'. I iz tog razloga Hrvatskoj 'treba pomoći da prevlada svoj nacionalizam'", rekao je Fini, izvješćuje ANSA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙