FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ZAHTJEV ZA OBNOVU PODNIJELO 10.000 SRPSKIH IZBJEGLICA

SUBOTICA, 1. listopada 2004. (Hina) - Zahtjev za obnovu kuća uHrvatskoj predalo je do 30. rujna oko 10.000 srpskih izbjeglica,prenosi novosadski "Dnevnik" neslužbenu procjenu Samostalnedemokratske srpske stranke (SDSS), koja će na temelju tih podataka odhrvatske Vlade možda zatražiti produženje roka za predaju novihzahtjeva.
SUBOTICA, 1. listopada 2004. (Hina) - Zahtjev za obnovu kuća u Hrvatskoj predalo je do 30. rujna oko 10.000 srpskih izbjeglica, prenosi novosadski "Dnevnik" neslužbenu procjenu Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), koja će na temelju tih podataka od hrvatske Vlade možda zatražiti produženje roka za predaju novih zahtjeva.

"Od ožujka podneseno je 6.200 zahtjeva a naše su procjene da je do jučer predano još 4.000 do 5.000 zahtjeva. To je dovoljno opravdanje za traženje produžetka roka", izjavio je zastupnik SDSS-a u hrvatskom Saboru Ratko Gajica, govoreći o rezultatima akcije hrvatske Vlade koja je okončana u četvrtak.

"Pretpostavljam da novog roka neće biti, ali ako bi se pokazalo da veliki broj ljudi nije podnio zahtjev za obnovu, možda bi se moglo razgovarati o daljnjem produženju", naveo je među ostalim Gajica.

Kako prenosi "Dnevnik", u SDSS-u su i dalje nezadovoljni rješavanjem pitanja stanarskog prava izbjeglih Srba.

Do sada je, po pisanju lista, zahtjeve za priznavanje stanarskog prava podnijelo oko tisuću građana.

"I dalje smatramo da svi koji su imali stanarsko pravo trebaju podnijeti zahtjeve", rekao je za "Dnevnik" zastupnik SDSS-a u Saboru Vojislav Stanimirović, uz napomenu da je sada riječ o stanarskom zbrinjavanju.

Podaci o broju takvih stanova u Hrvatskoj nisu ujednačeni - prema nekim procjenama ima ih oko 40.000, ali u SDSS-u kažu da ih je vjerojatno između 20.000 i 25.000., prenosi novosadski "Dnevnik".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙