FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zakon o pravima branitelja pred Vladom idući tjedan

ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Novi prijedlog zakona o pravimahrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obiteljiVlada će razmatrati idućeg tjedna na sjednici u Poreču, a nasutrašnjoj sjednici Vlade naći će se više prijedloga vezanih uzusklađivanje hrvatskog s europskim zakonodavstvom, najavljeno jeposlijepodne iz Banskih dvora.
ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Novi prijedlog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji Vlada će razmatrati idućeg tjedna na sjednici u Poreču, a na sutrašnjoj sjednici Vlade naći će se više prijedloga vezanih uz usklađivanje hrvatskog s europskim zakonodavstvom, najavljeno je poslijepodne iz Banskih dvora.

Braniteljske su udruge danas još dale nekoliko prijedloga na prijedlog novog zakona o pravima branitelja kojima bi se zakon još više prilagodio stvarnim potrebama branitelja. To će biti riješeno u idućih osam dana, ugrađeno u zakon koji će pred Vladu idući tjedan, objasnio je glasnogovornik Vlade Ratko Maček.

Iduća sjednica Vlade održat će se u Poreču, a na njoj će se raspravljati i o nekoliko turističkih tema, kao što su program pripreme turističke 2005. i prijedlog Ministarstva turizma da se 2005. proglasi godinom domaćeg gosta.

Na sutrašnjoj pak sjednici Vlade naći će se više prijedloga vezanih uz usklađivanje hrvatskog sa europskim zakonodavstvom. Tako će članovi Vlade sutra razmotriti prijedlog nacionalnog plana za borbu protiv organiziranog kriminala, prijedlog zakona o medicinski pomognutoj oplodnji, prijedlog odluke o osnivanju Nacionalnog fonda u Ministarstvu financija, itd.

Vlada bi sa sutrašnje sjednice u hitnu saborsku proceduru trebala poslati i izmjene Zakona o šumama, a te su izmjene vezane za šumska područja na kojima se može dati pravo služnosti za sadnju trajnih nasada, kao što su vinogradi, ili maslinici.

Vlada je kao jedan od svojih prioriteta u poljoprivredi istaknula i navodnjavanje, a sutra bi trebala odlučiti i o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora za izradu nacionalnog projekta navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙