FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARAFAT: PALESTINSKA DRŽAVA IMA VIŠE IZGLEDA S NETANYAHUOM

LONDON, 13. listopada 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik palestinskesamouprave Jaser Arafat ocijenio je, u intervjuu koji je u srijeduobjavio Financial Times, da bi neovisna palestinska država imala višeizgleda ugledati svjetlo dana kada bi Izrael vodio Benjamin Netanyahu,sadašnji ministar financija, umjesto premijera Ariela Sharona.
LONDON, 13. listopada 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik palestinske samouprave Jaser Arafat ocijenio je, u intervjuu koji je u srijedu objavio Financial Times, da bi neovisna palestinska država imala više izgleda ugledati svjetlo dana kada bi Izrael vodio Benjamin Netanyahu, sadašnji ministar financija, umjesto premijera Ariela Sharona.

"Sa Sharonom je vrlo teško", rekao je Arafat britanskom poslovnom dnevniku. "Može biti da je Netanyahu protiv povlačenja iz pojasa Gaze, no nalazi se u predizbornoj kampanji", rekao je.

Netanyahu je u rujnu predložio održavanje referenduma o jednostranom povlačenju iz pojasa Gaze, koje zagovara izraelski premijer. Netanyahu, bivši premijer, vrlo je popularan u Sharonovom Likudu i njegov otvoreni suparnik.

Arafat je također ocijenio skandaloznom izjavu Sharonovog savjetnika Dova Weiglassa, koju je prenio Haaretz, o tome da se Izrael odlučio za jednostrano razdvajanje od Palestinaca kako bi "zamrznuo politički proces na neodređeno vrijeme".

Sharonov plan razdvajanja predviđa do 2005. povlačenje iz pojasa Gaze i evakuaciju tamošnjih židovskih naselja, njih 21, kao i četiriju izoliranih naselja na sjeveru Zapadne obale. Plan je, prema Weiglassu, motiviran nepostojanjem odgovarajućeg partnera za pregovore na palestinskoj strani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙