FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARAFAT TREBA DATI VIŠE OVLASTI AHMEDU QOREIJU

AMMAN, 20. rujna 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik palestinske upraveJaser Arafat trebao bi prepustiti više vlasti svojem premijeru AhmeduQoreiju, kako bi se stalo na kraj nefunkcioniranju palestinskogsigurnosnog sustava, ocijenio je u ponedjeljak jordanski premijerFaysal al-Fayez.
AMMAN, 20. rujna 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik palestinske uprave Jaser Arafat trebao bi prepustiti više vlasti svojem premijeru Ahmedu Qoreiju, kako bi se stalo na kraj nefunkcioniranju palestinskog sigurnosnog sustava, ocijenio je u ponedjeljak jordanski premijer Faysal al-Fayez.

Arafat predstavlja "simbol za palestinski narod ali mora prepustiti više vlasti Ahmedu Qoreiju", kazao je Fayez u izjavi koju su objavile novine u kraljevstvu.

Ta decentralizacija je potrebna kako bi se "stalo na kraj disfunkcioniranju palestinskog sustava, posebice u području sigurnosti", dodao je premijer.

S druge je strane naveo kako ne očekuje nikakav napredak po izraelsko-palestinskom pitanju do američkih predsjedničkih izbora u studenome.

"Ne očekujemo nikakav napredak po tom pitanju do završetka američkih izbora, ali u međuvremenu Palestinci moraju napraviti reda kod kuće kako bi bili u valjanoj poziciji", dodao je Fayez.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙