FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VETO SAD-A NA REZOLUCIJU O DOGAĐAJIMA NA POJASU GAZE

NEW YORK, 6. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države su uutorak uložile veto na nacrt rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a kojomse traži hitno okončanje izraelske vojne operacije na pojasu Gaze a ukojoj je do sada živote izgubilo 68 Palestinaca.
NEW YORK, 6. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države su u utorak uložile veto na nacrt rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a kojom se traži hitno okončanje izraelske vojne operacije na pojasu Gaze a u kojoj je do sada živote izgubilo 68 Palestinaca.

Ukupno je 11 država glasovalo za rezoluciju. Velika Britanija, Njemačka i Rumunjska su bile suzdržane dok je američki veleposlanik u Vijeću sigurnosti John Danforth glasovao protiv nacrta rezolucije.

Nacrtom rezolucije ponovno je izražena potpora "uspavanom" mirovnom procesu "smjernice" te traži "hitno okončanje svih vojnih operacija na području sjevernog dijela pojasa Gaze i povlačenje izraelskih snaga".

Izrael je pokrenuo vojnu operaciju u srijedu nakon što su Palestinci raketirali južni grad Sderot i pritom ubili dvoje djece. U operaciju je uključeno oko 2.000 izraelskih vojnika te velik broj tenkova i helikoptera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙