FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARAFAT ĆE LOBIRATI ZA OSLOBAĐANJE BRITANSKOG TAOCA U IRAKU

DUBLIN, 28. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Palestinski čelnik JaserArafat lobirat će za puštanje na slobodu Kennetha Bigleya, britanskoginženjera koji je otet u Iraku, objavili su u utorak irski ipalestinski dužnosnici.
DUBLIN, 28. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Palestinski čelnik Jaser Arafat lobirat će za puštanje na slobodu Kennetha Bigleya, britanskog inženjera koji je otet u Iraku, objavili su u utorak irski i palestinski dužnosnici.

"Predsjednik Arafat me službeno zamolio da razgovaram s iračkim političkim snagama i prijateljima. Nadamo se da ćemo uvjeriti otmičare da oslobode strane taoce među kojima i Kennetha Bigleya", kazao je palestinski ministar za telekomunikacije Azzam al Ahmad.

Kako je dodao, Palestinci nemaju izravne kontakte s otmičarima jer njihova imena nisu poznata. "Imamo kontakte preko našeg veleposlanstva u Bagdadu s našim prijateljima i s nekim političkim snagama tamo", rekao je Ahmad.

Arafata je za pomoć tražio irski političar Michael D. Higgins, glasnogovornik za vanjske poslove irske Laburističke stranke.

U pismu poslanom Arafatu, Higgins je kazao da Bigleyeva majka ima irske korijene i da je Irska zauzela neutralno stajalište u ratu u Iraku.

Jučer sam primio telefonski poziv kojim mi je potvrđeno da je Arafat rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći, kazao je Higgins.

Bigley (62) je otet u Bagdadu 16. rujna zajedno s Amerikancima Eugenom Armstrongom i Jackom Hensleyem kojima su kasnije odrubljene glave.

Nije jasno kakav utjecaj Arafat ima na vođu otmičara Abu Musaba al Zarqawija. Higgins je objasnio da se za pomoć okrenuo Arafatu, jer mu je ovaj i ranije pomagao u nekim talačkim situacijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙