FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TROJE PALESTINACA UBIJENO U IZRAELSKOM NAPADU NA GAZU

GAZA, 8. listopada 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Izraelske snage ubile sutroje Palestinaca, među kojima i desetogodišnju djevojčicu, u petaknavečer u napadu na sjeveru pojasa Gaze, čime se broj žrtava desetogdana velike izraelske ofenzive popeo na najmanje 82 Palestinca.
GAZA, 8. listopada 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Izraelske snage ubile su troje Palestinaca, među kojima i desetogodišnju djevojčicu, u petak navečer u napadu na sjeveru pojasa Gaze, čime se broj žrtava desetog dana velike izraelske ofenzive popeo na najmanje 82 Palestinca.

Svjedoci i liječnici tvrde da je izraelska raketa pogodila skupinu palestinskih militanaata u izbjegličkom logoru Jabalya pri čemu je ubijen jedan militant i jedan palestinski civil. Vojni izvori navode da je izraelski helikopter ispalio projektil u skupinu naoružanih militanata.

Nešto ranije kod Beit Hanouna ubijena je desetogodišnja palestinska djevojčica u topničkoj vatri koju je izraelska vojska otvorila na skupinu Palestinaca koje sumnjiče da su militanti.

Od početka Intifade koncem rujna 2000. u sukobima je poginulo 4.460 osoba, među kojima 3.432 Palestinca i 954 Izraelaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙