FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PETINA RADNIKA U SAD-U ZARAĐUJE MANJE OD GRANICE SIROMAŠTVA

WASHINGTON,13. listopada(Hina) - Petina radnika u Sjedinjenim Državamazarađuje manje od granice siromaštva predviđene za četveročlanuobitelj, jedva sastavljajući kraj s krajem, pokazalo je u utorakistraživanje organizacije Working Poor Families Project.
WASHINGTON,13. listopada(Hina) - Petina radnika u Sjedinjenim Državama zarađuje manje od granice siromaštva predviđene za četveročlanu obitelj, jedva sastavljajući kraj s krajem, pokazalo je u utorak istraživanje organizacije Working Poor Families Project.

Istraživanje je pokazalo da skoro 39 milijuna Amerikanaca, među kojima i 20 milijuna djece, pripadaju obiteljima s niskim prihodom koji je jedva dovoljan za pokrivanje osnovnih potreba za stan, hranu i brigu o djeci.

Prema istraživanju, radničke četveročlane obitelji s godišnjom zaradom nižom od 36.488 dolara spadaju u one s niskim prihodom.

Američka vlada smatra siromašnim četveročlane obitelji s prihodom nižim od 18.244 dolara.

Istraživanje je utvrdilo da nekih 28 milijuna radnih mjesta osigurava plaću nižu od razine siromaštva koja za četveročlanu obitelj iznosi 8,84 dolara na sat. Konobar prosječno zarađuje oko 6,80 dolara na sat, a blagajnica 7,41 dolara na sat.

Izvješće se založilo za povećanje minimalne satnice koju država sada drži na 5,15 dolara, potporu za skrb o djeci obiteljima s niskim prihodima i više ulaganja u obrazovanje odraslih i radnika što bi im trebalo omogućiti stručnije i bolje plaćene poslove.

Radna mjesta i siromaštvo koje se povećalo u SAD-u u posljednjih nekoliko godina bit će zasigurno u srijedu teme posljednje debate između američkog predsjednika Georgea W. Busha i njegovog demokratskog izazivača Johna Kerryja, koja je posvećena unutarnjopolitičkim temama.

Kerry optužuje Busha da je, brinući samo za velike tvrtke i bogate Amerikance, dopustio da za njegova mandata novih nekoliko milijuna Amerikanaca padne ispod razine siromaštva te da globalizacijom Amerika izvozi bolje plaćene poslove dok u zemlji ostaju niže plaćeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙