FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruženje radnika "Borova" najavilo blokadu prometnica u Vukovaru

VUKOVAR, 5. listopada 2004. (Hina) - Udruženje radnika "Borova", kojeokuplja oko 3700 bivših radnika negdašnjeg kombinata gume i obuće"Borova", pozvat će članove da 11. listopada blokiraju prometnice uVukovaru, potvrdio je tajnik te udruge Savo Davidović.
VUKOVAR, 5. listopada 2004. (Hina) - Udruženje radnika "Borova", koje okuplja oko 3700 bivših radnika negdašnjeg kombinata gume i obuće "Borova", pozvat će članove da 11. listopada blokiraju prometnice u Vukovaru, potvrdio je tajnik te udruge Savo Davidović.

Od Uprave "Borova" ta udruga zahtijeva da poništi otkaze za 3700 bivših radnika koji su u vrijeme srpske okupacije Vukovara ostali raditi u "Borovu".

Kako se do prosinca 1991. nisu javili Upravi "Borova" u progonstvu, svi su dobili otkaze.

Po riječima Save Davidovića Udruženje radnika "Borova" zahtijeva od Uprave "Borova" da radnicima koji su 1991. "dobili kolektivni otkaz prizna radni staž, pravo na otpremnine i pravo na isplatu otpremnina za radnike koji su u međuvremenu otišli u mirovinu".

Podsjetio je kako su sredinom rujna članovi te udruge održali prosvjedni skup pred tvornicom "Borovom". "O zahtjevima smo obavijestili Vladu i ministarstva, a razgovarali smo telefonom i s potpredsjednikom Vlade Andrijom Hebrangom, ali sve je to razgovor 'gluhih'", navodi Davidović, dodajući kako "radnicima nakon svega ne preostaje ništa drugo nego izići na ulicu".

"Naš prosvjed nema nikakve veze s 1991. i onim što se događalo u Vukovaru. Ovo je borba za život i egzistenciju i nema veze s politikom i međunacionalnim razlikama", ustvrdio je Davidović, izrazivši nezadovoljstvo što Udruženje radnika "Borova", kako kaže, često nazivaju "srpskim".

"Od 3700 članova više od 1000 je nesrba. Svima nam je zajednička učinjena nepravda, istaknuo je tajnik Udruženja radnika "Borova" Savo Davidović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙