FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LEVI STRAUSS POSLOVAO S DOBITI

CHICAGO, 12. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Proizvođač jeansa LeviStrauss&Co danas je izvijestio da je ostvario dobit u trećemovogodišnjem tromjesečju prema gubitku u istom lanjskom razdoblju,uslijed veće prodaje skupljih proizvoda u Europi i Aziji te nižihtroškova.
CHICAGO, 12. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Proizvođač jeansa Levi Strauss&Co danas je izvijestio da je ostvario dobit u trećem ovogodišnjem tromjesečju prema gubitku u istom lanjskom razdoblju, uslijed veće prodaje skupljih proizvoda u Europi i Aziji te nižih troškova.

Ta kompanija, koja nastoji preusmjeriti svoje poslovanje nakon sedam godina pada prihoda od prodaje, objavila je da je slabiji tečaj dolara potaknuo vrijednost prodaje u inozemstvu, što je također pomoglo ostvarivanju profita.

Dobit Levi Straussa u trećem je tromjesečju dosegnula 46,6 milijuna dolara, prema gubitku od 4,3 milijuna godinu ranije. Prodaja je smanjena 8,2 posto, na 995 milijuna dolara. To je smanjenje očekivano, budući je Levi Strauss odlučio povući svoje proizvode iz nekih maloprodajnih lanaca.

Kreditni rejting kompanije smanjen je zbog njezinih golemih dugova, u visini dvije milijarde dolara, te žestoke konkurencije brandova usmjerenih mlađoj populaciji. Kako bi ostala konkurentna, tijekom godina smanjivala je broj zaposlenika i zatvarala tvornice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙