FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VLADIMIR GREDELJ ZATRAŽIO SUDAČKO RAZRJEŠENJE

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Udruge hrvatskihsudaca (UHS) u ostavci i sudac bjelovarskog Županijskog suda VladimirGredelj zatražio je od Državnog sudbenog vijeća (DSV) da ga razriješisudačke dužnosti.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Udruge hrvatskih sudaca (UHS) u ostavci i sudac bjelovarskog Županijskog suda Vladimir Gredelj zatražio je od Državnog sudbenog vijeća (DSV) da ga razriješi sudačke dužnosti.

Gredelj je zahtjev DSV-u uputio prekjučer, a o njemu je danas izvijestio medije. Od DSV-a traži da ga razriješi s danom 4. prosinca, ali da prije toga odluči o ranije podnesenom zahtjevu za stegovnim postupkom koji je protiv njega podnio predsjednik bjelovarskog Županijskog suda Mladen Piškorec. U suprotnom bi, smatra Gredelj, DSV učinio nepopravljivu štetu njemu i hrvatskom sudstvu.

Gredelj u zahtjevu upućenom predsjedniku DSV-a Milanu Gudelju kaže kako mu institucije nisu pružile zaštitu osobnog i profesionalnog dostojanstva, časti i ugleda te prava da sudačku i dužnost predsjednika UHS-a obnaša nesmetano.

Ocjenivši kako se ni u budućnosti ne može nadati drugačijem tretmanu, Gredelj tvrdi da je prisiljen odstupiti sa sudačke dužnosti "kako bi izbjegao daljnja svakodnevna poniženja predsjednika Županijskog suda u Bjelovaru Mladena Piškorca i njegovih mentora u političkoj i sudbenoj vlasti". O kakvim je poniženjima riječ i tko su Piškorčevi "mentori" Gredelj se u zahtjevu nije naveo.

Njega Piškorec pred DSV-om tereti da je lani i prva četiri mjeseca ove godine riješio znatno manje predmeta od prosjeka suda i državnog prosjeka te da predmete nije uzimao po redosljedu zaprimanja, njihovoj važnosti i hitnosti.

U DSV-u se doznaje da stegovno ročište u tom slučaju još nije zakazano.

Gredelj je sredinom rujna podnio ostavku na mjesto predsjednika UHS-a i najavio odlazak u odvjetnike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙