FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZASLANSTVO AMERIČKIH STEČAJNIH SUDACA U HRVATSKOJ

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Izaslanstvo američkih stečajnihsudaca u petak je u Zagrebu s hrvatskom stranom razgovaralo o jačanjusuradnje američkih i hrvatskih sudskih udruga, priopćeno je izveleposlanstva Sjedinjenih Država.
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Izaslanstvo američkih stečajnih sudaca u petak je u Zagrebu s hrvatskom stranom razgovaralo o jačanju suradnje američkih i hrvatskih sudskih udruga, priopćeno je iz veleposlanstva Sjedinjenih Država.

O tim su temama predsjednik stečajnog suda središnjeg okruga države Tennessee George Paine i njegov kolega iz Arizone Charles Case, koji je i novoimenovani predsjednik američke krovne udruge stečajnih sudaca, razgovarali s predsjednikom Visokog trgovačkog suda Borislavom Blaževićem i predsjednikom građanskog odjela Vrhovnog suda Ivom Grbinom.

Američki suci u Zagrebu su u četvrtak održali seminar o vođenju stečajnog postupka i ulozi sudaca, te o uspostavi djelotvorne komunikacije i dobrih odnosa s medijima, odvjetnicima i drugima, dodaje se u priopćenju.

Posjet američkih sudaca odvija se pod okriljem agencije američke vlade za međunarodni razvoj (USAID) kroz koju je Washington od 1992., Hrvatskoj pružio 407 milijuna dolara pomoći za razvoj demokracije, gospodarstva i obrazovanja te za obnovu, povratak izbjeglica i razminiranje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙