FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NJEMAČKOJ TERORISTKINJI 12 GODINA ZATVORA

STUTTGART, 28. rujna 2004. (Hina/AFP) - Njemačka teroristkinja iekstremna ljevičarka Andrea Klump proglašena je u utorak krivom zasudjelovanje u napadu na autobus kojim su se vozili ruski Židovi 1991.godine u Mađarskoj te je osuđena na 12 godina zatvora na sudu uStuttgartu.
STUTTGART, 28. rujna 2004. (Hina/AFP) - Njemačka teroristkinja i ekstremna ljevičarka Andrea Klump proglašena je u utorak krivom za sudjelovanje u napadu na autobus kojim su se vozili ruski Židovi 1991. godine u Mađarskoj te je osuđena na 12 godina zatvora na sudu u Stuttgartu.

Suci su poslušali zahtjev tužiteljstva koje je tražilo da se uzme u obzir i prijašnja presudu koju je 2001. godine donio isti sud za neuspio atentat 1988. u Rodi u blizini Cadiza (jug Španjolske) na disko klub koji su posjećivali američki vojnici.

Tužiteljstvo je tražilo da se te dvije presude spoje u jednu kaznu od 12 godina zatvora.

U slučaju Cadiza, Andrea Klump dobila je devet godina zatvora za pokušaj ubojstva, otmicu i ucjenu.

Za napad u Budimpešti, u kojemu je šest osoba ozlijeđeno, ova 47-godišnja teroristkinja osuđena je za pokušaj višestrukog ubojstva i pripremanje atentata. Atentat je izveden za palestinsku organizaciju Pokret za oslobađanje Jeruzalema koja je preuzela odgovornost.

Teroristi su u Budimpešti aktivirali 25 kilograma eksploziva, a cilj je bio autobus u kojemu se vozilo 29 ruskih Židova i dva pratitelja.

Nakon pogreške u programiranju, eksplozija je zahvatila policijski automobil ispred autobusa. Dva mađarska policajca teško su ozlijeđena, a četiri putnika autobusa lakše.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙