FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TREĆA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA HAGENE

CAVTAT, 11. listopada 2004. (Hina) - U organizaciji Agencije za nadzormirovinskih fondova i osiguranja (Hagena) danas je u Cavtatu počela sradom dvodnevna Treća međunarodna konferencija "Mirovinski fondovi,tržište kapitala i financijsko okruženje".
CAVTAT, 11. listopada 2004. (Hina) - U organizaciji Agencije za nadzor mirovinskih fondova i osiguranja (Hagena) danas je u Cavtatu počela s radom dvodnevna Treća međunarodna konferencija "Mirovinski fondovi, tržište kapitala i financijsko okruženje".

Otvarajući konferenciju, ravnatelj Hagene Dragan Kovačević kazao je kako mirovinski fondovi u Hrvatskoj trenutno raspolažu s neto imovinom vrijednom oko sedam milijardi kuna.

Stoga fondovi već sada predstavljaju veliki razvojni potencijal, a ubuduće će akumulirati još već kapital za razvojne projekte, rekao je Kovačević.

U politici investiranja fondovi su najveći dio sredstava plasirali u državne obveznice, rekao je Kovačević dodajući kako se sada razgovara i o znatno liberalnijem pristupu i konkretnijim ulaganjima.

Konferencija je okupila više od 130 sudionika iz Hrvatske, te Bugarske, Estonije, Makedonije i Poljske, a u radu sudjeluju predstavnici mirovinskih i investicijskih fondova, kao i predstavnici većih osiguravajućih društava.

Osnovni cilj toga skupa je omogućiti razmjenu iskustava i suradnju među domaćim financijskim institucijama sličnoga aspekta, te između nadzornih agencija i institucija na mirovinskom tržištu iz nekoliko europskih zemalja.

U dva dana sudionici konferencije će raspravljati o temama poput razvojnih potencijala fondovske industrije, mirovinskih fondova i njihove politike ulaganja, te o izazovima Europske unije i financijskom prilagođavanju njenim standardima, kao i odnosu tržišta kapitala i fondovske industrije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙