FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIZIČKI NAPADNUT PREDSJEDNIK HRVATSKIH NARODNJAKA

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskih narodnjakaMislav Žagar (30) lakše je ozlijeđen u glavu kada je fizički napadnutu utorak pred ulazom u sjedište svoje stranke, priopćila je policija.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskih narodnjaka Mislav Žagar (30) lakše je ozlijeđen u glavu kada je fizički napadnut u utorak pred ulazom u sjedište svoje stranke, priopćila je policija.

Žagara je oko 10 sati napao nepoznati muškarac koji je izašao iz podruma zgrade u Vlaškoj 91 i na stubištu i udario ga po glavi drvenom palicom. Napadač je nakon toga pobjegao, kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

"Ozlijeđeni je prevezen u KB Merkur, gdje mu je s tri šava sašivena posjekotina na glavi", kazala je Hini Vulama. Dometnula je da je Žagar u napadu dobio i udarac u lakat, no da su liječnici ozljede okvalificirali kao lakše, pa je pušten na kućnu njegu.

Prema opisu koji je policija prikupila, napadač nije bio maskiran, visok je oko 180 centimetara, bio je odjeven u plavu jaknu, a na glavi je imao kapu. Policija je dojavu dobila telefonom od jedne stanarke zgrade u kojoj se dogodio napad, čiji motiv za sada nije poznat.

žagar je Hini po izlasku iz bolnice rekao da je "šokiran" što je uslijed dana u središtu Zagreba napadnut bejzbol palicom. "Šokiran sam. Napadača nikad prije nisam vidio i ne znam zbog čega sam napadnut niti tko bi mogao stajati iza toga." Žagar je napad na sebe ipak ocijenio kao poruku "svim političarima koji žele biti čisti i moralni da prestanu pričati i ukazivati na nezakonitosti".

Žagar je rekao da u posljednje vrijeme nije primio nikakvu prijetnju, no da je po izlasku iz Hrvatske narodne stranke (HNS), krajem veljače ove godine, bilo nekoliko anonimnih prijetnji koje je prijavio policiji. Zbog toga je, kako tvrdi, podignuta i kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja, a policija ga je i dva dana čuvala.

Glasnogovornica zagrebačke policije je potvrdila da je Žagar u veljači prijavio da je na mobitel primio prijetnju nepoznatog muškarca koji još nije pronađen.

Žagar je bio predsjednik zagrebačkog HNS-a iz kojega je izašao krajem veljače ove godine s još 13-ero članova. Svoj su odlazak iz HNS-a tada objasnili "nezadovoljstvom i nedemokracijom unutar stranke" koja se, kako su ocijenili, "udaljila od izvornog narodnjaštva".

Krajem ožujka su osnovali novu političku stranku - Hrvatski narodnjaci, a Žagar je izabran za predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙