FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKI POLITIČARI ŽELE PROMIJENITI USTROJ BIH

BANJA LUKA, 30. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski političari godinama javnozagovaraju promjenu ustavnog uređenja Bosne i Hercegovine i ukidanjeRepublike Srpske, naglašava službeni dnevnik RS-a, banjalučki "GlasSrpske".
BANJA LUKA, 30. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski političari godinama javno zagovaraju promjenu ustavnog uređenja Bosne i Hercegovine i ukidanje Republike Srpske, naglašava službeni dnevnik RS-a, banjalučki "Glas Srpske".

Kao argument za navedenu tezu list navodi činjenicu da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić za nedavna boravka u Zagrebu dobio potporu od hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića za promjenu Ustava BiH, odnosno ukidanje Republike Srpske.

"Glas Srpske" podsjeća da se hrvatski predsjednik počeo zalagati za kantonizaciju BiH u ožujku 2000. godine kada je u njegovim razgovorima s tadašnjim hrvatskim premijerom Ivicom Račanom i predsjednikom Sabora Zlatkom Tomčićem konstatirano da "kantonizacija BiH nije suprotna Daytonu, već je u duhu provedbe mirovnog sporazuma", čime je podržana ideja Hrvatskog narodnog vijeća BiH da se cijela BiH kantonizira, dodaje list.

"Bez obzira na težnje hrvatskih političara - od Ivice Račana preko Dražena Budiše do Stjepana Mesića i Andrije Hebranga - Ustav BiH ne može se mijenjati, niti se Republika Srpska može ukinuti bez suglasnosti srpskog naroda, kojem nije ni na kraj pameti da se odrekne točke vlastitog opstanka u BiH", zaključuje "Glas Srpske".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙