FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCHROEDER DOPUTOVAO U DVODNEVNI SLUŽBENI POSJET INDIJI

NEW DELHI, 6. listopada 2004. (Hina/dpa) - Njemački kancelar GerhardSchroeder stigao je u srijedu u dvodnevni službeni posjet Indijikojemu je cilj ojačati indijsko-njemačke bilateralne odnose,izvijestili su službeni izvori.
NEW DELHI, 6. listopada 2004. (Hina/dpa) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder stigao je u srijedu u dvodnevni službeni posjet Indiji kojemu je cilj ojačati indijsko-njemačke bilateralne odnose, izvijestili su službeni izvori.

U srijedu će njemački kancelar govoriti na Indijsko-njemačkom gospodarskom forumu što ga organiziraju indijska Komora za trgovinu i industriju te Indijsko-njemačka trgovinska komora.

Schroeder će u četvrtak u New Delhiju razgovarati s indijskim predsjednikom A.P.J. Abdulom Kalamom i premijerom Manmohanom Singhom i drugim ministrima.

Tijekom Schroederova posjeta Indiji bit će potpisan ugovor o suradnji na području znanosti i tehnologije između indijskog Odjela znanosti i tehnologije i njemačkog Instituta Max Planck.

S indijskim čelnicima Schroeder će razgovarati o regionalnim i globalnim događajima te će iskoristiti priliku da bi ponovno istaknuo kako je stajalište Njemačke jednako indijskom kada je riječ o potrebi reformi u UN-ovu Vijeću sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙