FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREMIJER SANADER U BONNU ODRŽAO PREDAVANJE "HRVATSKA NA PUTU U EU"

ZAGREB, 8. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Vlade RH Ivo Sanaderodržao je u petak u Bonnu predavanje na temu "Hrvatska na putu u EU"članovima Europskog udruženja novinara, priopćeno je iz Vlade RH.
ZAGREB, 8. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader održao je u petak u Bonnu predavanje na temu "Hrvatska na putu u EU" članovima Europskog udruženja novinara, priopćeno je iz Vlade RH.

Hrvatska će do 2007., rekao je premijer Sanader, završiti pregovore i biti spremna za punopravno članstvo, dok će Europska unija odrediti sam datum ulaska. Makroekonomska i politička stabilnost Hrvatskoj otvaraju vrata za brzi ritam pregovora, naglasio je premijer dodajući kako će primjer naše zemlje biti i dobar signal za ostale zemlje u regiji. Karta ujedinjene Europe, istaknuo je premijer Sanader, neće biti cjelovita bez svih zemalja jugoistočne Europe.

Odgovarajući na pitanja novinara, nakon predavanja, premijer Sanader rekao je da je hrvatska Vlada odana demokraciji, vladavini prava te poštivanju ljudskih i manjinskih prava, te da će naša zemlja upravo na tim točkama graditi svoj odnos prema Europskoj uniji i svim susjedima, ističe se u priopćenju Vlade RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙