FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponovljeno suđenje za Loru na Županijskom sudu u Splitu

SPLIT, 11. listopada 2004. (Hina) - Ponovljeni postupak osmorici bivšihvojnih policajaca, optuženih za ratni zločin u vojno-istražnom centruLora u Splitu 1993. godine, vodit će se pred Sudskim vijećem za ratnezločine Županijskog suda u Splitu.
SPLIT, 11. listopada 2004. (Hina) - Ponovljeni postupak osmorici bivših vojnih policajaca, optuženih za ratni zločin u vojno-istražnom centru Lora u Splitu 1993. godine, vodit će se pred Sudskim vijećem za ratne zločine Županijskog suda u Splitu.

Vijećem će predsjedati sutkinja Spomenka Tonković, a članovi vijeća bit će suci Josip Čule i Neven Cambi, potvrđeno je danas na Županijskom sudu.

Početak suđenja još nije utvrđen.

Pozivi za glavnu raspravu svjedocima koji žive izvan Hrvatske, uglavnom u Srbiji i Crnoj Gori, slat će se diplomatskim putem.

Prvostupanjsku oslobađajuću presudu, koju je donijelo Sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu pod predsjedanjem suca Slavka Lozine 2002. godine, Vrhovni je sud ukinuo potkraj kolovoza ove godine te zatražio ponovljeni postupak pred izmijenjenim vijećem.

Nakon te odluke Državno je odvjetništvo zatražilo pritvor za osmoricu optuženih, no Izvanraspravno vijeće Županijskog suda taj je zahtjev odbilo u cijelosti kao neutemeljen.

Optužba je na to uložila žalbu Vrhovnom sudu koji se o tome još nije očitovao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙