FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEOGRAD: VEĆI DIO SUĐENJA ZA OVČARU IZA ZATVORENIH VRATA

BEOGRAD: VEĆI DIO SUĐENJA ZA OVČARU IZA ZATVORENIH VRATABEOGRAD,30. listopada 2004.(Hina) - Na suđenju optuženima za zločine naOvčari kod Vukovara 1991. godine, u četvrtak su dodatno ispitana isuočena dvojica svjedoka-pokajnika, koji su svoja svjedočenja iznijelana raspravi zatvorenoj za javnost, a suđenje se nastavlja u petak,kad će svjedočiti beogradski novinar Jovan Dulović koji je bio i haškisvjedok u postupku protiv Slobodana Miloševića.
BEOGRAD,30. listopada 2004.(Hina) - Na suđenju optuženima za zločine na Ovčari kod Vukovara 1991. godine, u četvrtak su dodatno ispitana i suočena dvojica svjedoka-pokajnika, koji su svoja svjedočenja iznijela na raspravi zatvorenoj za javnost, a suđenje se nastavlja u petak, kad će svjedočiti beogradski novinar Jovan Dulović koji je bio i haški svjedok u postupku protiv Slobodana Miloševića.

S obzirom na to da je veći dio glavne rasprave zatvoren za javnost i da su svi nazočni obvezani na čuvanje tajne, samo se neslužbeno doznaje da su dvojica svjedoka-pokajnika Spasoje Petković i Božo Latinović ponovili svoje iskaze iz istrage kojima terete optužene i detaljno opisuju kako je zločin na Ovčari počinjen.

Prethodno su, u nastavku glavne rasprave, započete u ponedjeljak, svoje obrane iznijeli još dvoje, od ukupno 17 optuženih u postupku, Miroslav Đanković i Nada Kalaba. Oni su se branili optuživanjem svjedoka-pokajnika Petkovića, koji je već ranije priznao da je i sam ubio trojicu zarobljenika, da je "patološki ubojica" i da ih tereti da bi sam sebe spasio.

Nada Kalaba, optužena da je na Ovčari iz hangara izvela jednog zarobljenika, te ga ubila hicem iz pištolja, u svojoj je obrani navela i da je novinar Jovan Dulović bio u Vukovaru u njezinoj kući, te da se predstavljao kao "dobrovoljac i pisac". Upravo od njega je, tvrdila je Kalaba, doznala za zločin na Ovčari pročitavši u zagrebačkom "Večernjem listu" u kolovozu 1992. godine Dulovićevu izjavu o zločinu. "On je bio među nama, mi smo mislili da je on naš, a on je bio nečiji špijun", kazala je Kalaba u svojoj obrani.

Novinar Dulović svjedočit će u petak u nastavku suđenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙