FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: U SLUČAJU SAMOODREĐENJA CRNE GORE HRVATSKA ĆE POŠTOVATI VOLJU CRNOGORSKIH GRAĐANA

PODGORICA, 11. listopada 2004. (Hina) - "U razdoblju od godine dana, odmog prvog službenog posjeta Beogradu napravljen je veliki koraknaprijed u našim bilateralnim odnosima i od tada su, bez obzira narazličite izbore u obje države, intenzivirani bilateralni kontakti",naglasio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u razgovoru zapodgorički tjednik "Monitor".
PODGORICA, 11. listopada 2004. (Hina) - "U razdoblju od godine dana, od mog prvog službenog posjeta Beogradu napravljen je veliki korak naprijed u našim bilateralnim odnosima i od tada su, bez obzira na različite izbore u obje države, intenzivirani bilateralni kontakti", naglasio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u razgovoru za podgorički tjednik "Monitor".

Iako nisu riješena sva otvorena pitanja, važno je istaknuti da je uspostavljen dijalog, napominje hrvatski predsjednik, dodajući da je to "vrlo važna poruka kako, u interesu građana obje države, sami možemo riješiti probleme".

U osvrtu na pitanje povratka srpskih izbjeglica, predsjednik Mesić naglasio je potrebu što bržeg pokretanja hrvatskog gospodarstva i osiguranje sigurnog života svih hrvatskih građana, "jer ukoliko to osiguramo, tada će se i sve više hrvatskih državljana vraćati u Hrvatsku", prenosi "Monitor" njegove riječi.

Komentirajući mogućnost samoodređenja Crne Gore, hrvatski predsjednik konstatira da je "u crnogorskom slučaju mudar potez bilo oročenjenje državne zajednice na određeno vrijeme, a nakon toga treba tražiti rješenja bez upotrebe sile, odnosno treba tražiti rješenje koje će odgovarati građanima i Srbije i Crne Gore".

"Hrvatska će poduprijeti svako legalno i legitimno rješenje za koje se odluče građani Crne Gore", ističe predsjednik Mesić u razgovoru za podgorički tjednik "Monitor".

Ustvrdivši da u Hrvatskoj nema rehabilitacije ustaštva, hrvatski predsjednik dodaje da se "time bave pojedinci i marginalne skupine".

"Međutim, u Srbiji su 30 posto glasova na izborima dobili ljudi koji ponovno vide granicu Srbije na potezu Virovitica-Karlovac-Karlobag. Vjerujemo da će građani Srbije uvidjeti kako je takva politika koja traži promjene granica u današnjoj Europi osuđena na propast i da sreću i blagostanje treba tražiti unutar vlastitih granica", zaključuje Mesić u interviewu za podgorički "Monitor".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙