FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: OPTUŽENI ZA UBOJSTVO ĐINĐIĆA KUPOVAO LAŽNU PUTOVNICU -TISAK

BEOGRAD,11. listopada(Hina) - Optuženi za sudjelovanje u atentatu napremijera Zorana Đinđića i za pokušaj atentata kamionom kod beogradskedvorane "Limes", Dejan Milenković Bagzi, kojega je grčka policijauhitila u Solunu 16. lipnja i kod njega našla torbu s 80 tisuća eura,planirao je s tim novcem "svojoj vezi" u Konzulatu Srbije i Crne Goreplatiti dobijanje putovnice na drugo ime i tako izaći iz Grčke, tvrdibeogradski dnevnik "Blic" od ponedjeljka, pozivajući se na izvorebliske grčkoj policiji.
BEOGRAD,11. listopada(Hina) - Optuženi za sudjelovanje u atentatu na premijera Zorana Đinđića i za pokušaj atentata kamionom kod beogradske dvorane "Limes", Dejan Milenković Bagzi, kojega je grčka policija uhitila u Solunu 16. lipnja i kod njega našla torbu s 80 tisuća eura, planirao je s tim novcem "svojoj vezi" u Konzulatu Srbije i Crne Gore platiti dobijanje putovnice na drugo ime i tako izaći iz Grčke, tvrdi beogradski dnevnik "Blic" od ponedjeljka, pozivajući se na izvore bliske grčkoj policiji.

"Znali smo da planira bijeg iz Grčke, što nije mogao učiniti bez putovnice. Milenković kod sebe, u trenutku uhićenja, nije imao dokumente, zbog čega i pretpostavljamo da je s novcem iz putne torbe trebao platiti dobivanje srpske putovnice. Tu pretpostavku smo i prenijeli predstavnicima vlasti Srbije i Crne Gore", tvrdi za "Blic" izvor iz grčke policije.

"Tih dana po Konzulatu se uveliko pričalo o pretpostavci grčke policije, o čemu su bili obaviješteni i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova SCG, ali istraga o tome da li je zaista netko i tko iz Konzulata bio veza za dobivanje putovnice vozaču kamiona koji je u veljači prošle godine zaustavio automobil premijera Srbije kod dvorane 'Limes', nije pokrenuta. Nitko nas o tome nije ispitivao, ali je nekoliko dana kasnije smijenjen konzul Jugoslav Vukadinović. Smjena nije službeno obrazložena, tako da ne znamo da li to ima veze sa 'slučajem Bagzi'", kazao je "Blicu" neimenovani izvor iz Konzulata SCG u Solunu.

Odvjetnica optuženog Milenkovića, koji u grčkom zatvoru čeka izručenje u Srbiji, tvrdila je nakon njegova uhićenja da je on krenuo u Konzulat SCG u Solunu da se sam preda, te da kod sebe nije imao novac, kako je to nakon uhićenja priopćila policija u Solunu.

Milenkovićeva odvjetnica se žalila na odluku grčkog suda o njegovom izručenju Srbiji i Crnoj Gori.

Konačna odluka grčkog pravosuđa očekuje se ovih dana, te bi se optuženi Milenković - kako se pretpostavlja - mogao pojaviti u sudnici u nastavku suđenja optuženima za atentat na premijera, zakazanom za početak studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙