FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GROSSMAN: ROKOVI ZA SURADNJU SCG S HAAGOM DAVNO ISTEKLI

BEOGRAD,30. rujna(Hina) - Srbija i Crna Gora već trpe posljedicenesuradnje s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu, a SAD zaizručenje haaškog optuženika Ratka Mladića i četvorice optuženihgenerala ne postavljaju nikakve rokove jer su svi rokovi već davnoistekli, izjavio je američki državni podtajnik Marc Grossman učetvrtak u Beogradu, nakon susreta s ministrom vanjskih poslova SCGVukom Draškovićem.
BEOGRAD,30. rujna(Hina) - Srbija i Crna Gora već trpe posljedice nesuradnje s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu, a SAD za izručenje haaškog optuženika Ratka Mladića i četvorice optuženih generala ne postavljaju nikakve rokove jer su svi rokovi već davno istekli, izjavio je američki državni podtajnik Marc Grossman u četvrtak u Beogradu, nakon susreta s ministrom vanjskih poslova SCG Vukom Draškovićem.

Američki podtajnik je kazao da "i dalje vjeruje da SAD mogu podržati suđenje četvorici generala u Srbiji, ali da oni prethodno moraju otići u Den Haag, kao što je prethodno potrebno uhititi i izručiti generala Ratka Mladića".

"Moram reći, sa svakim danom koji prolazi, postaje mi teže ostati pri tom stajalištu. Vjerujem da posljedice snosite već sad i da svakim danom postaje sve teže i vama i nama", kazao je Grossman, dodajući da je izdavanje naloga za privođenje četvorice generala "pozitivan razvoj događaja, ali da je ključno da oni budu uhićeni i predani Haaškom sudu". Također, u "slučaju Mladić", po riječima Grossmana, "mora biti učinjeno mnogo više i Mladić mora biti uhićen i predan Den Haagu, te se mora poduzeti sve da bi se to ostvarilo".

Američki podtajnik, koji je u Beograd doputovao s američkim veleposlanikom za pitanja ratnih zločina Pierreom Richardom Prosperom, sastao se i s predsjednikom državne zajednice Svetozarom Marovićem, srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom, te predsjednikom Srbije Borisom Tadićem. Srbijanski predsjednik je, nakon razgovora s Grossmanom, kazao da je Beograd svjestan svoje obveze suradnje s Den Haagom, te da će se "rezultati vidjeti već za nekoliko dana".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙