FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CARLA DEL PONTE SUTRA DOLAZI U BEOGRAD

BEOGRADBEOGRAD,30. rujna(Hina) - Glavna haška tužiteljica Carla del Pontedolazi u petak u Beograd, gdje će sudjelovati u radu dvodnevnemeđunarodne konferencije "Suočavanje s prošlošću - Postkonfliktnestrategije za istinu, pravdu i pomirenje s prošlošću", koju organiziranevladina organizacija Fond za humanitarno pravo u suradnji s VijećemEurope.
BEOGRAD,30. rujna(Hina) - Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte dolazi u petak u Beograd, gdje će sudjelovati u radu dvodnevne međunarodne konferencije "Suočavanje s prošlošću - Postkonfliktne strategije za istinu, pravdu i pomirenje s prošlošću", koju organizira nevladina organizacija Fond za humanitarno pravo u suradnji s Vijećem Europe.

Na konferenciji sudjeluju predstavnici Vijeća Europe, haškog tribunala, međunarodnih nevladinih organizacija te stručnjaka za međunarodno pravo. Glavne teme skupa bit će odnos država regije prema zločinima počinjenim u prošlosti i iskustva nacionalnih pravosuđa u suđenjima za ratni zločin, uloga civilnog društva u suočavanju s prošlošću te strategija prestanka rada haškog tribunala.

Konferencija će početi porukama predstavnika institucija Srbije i Crne Gore, ministra vanjskih poslova SCG Vuka Draškovića i ministra vanjskih poslova Crne Gore Miodraga Vlahovića, direktora Političkog odjela Vijeća Europe Klausa Schumana i šefa misije OESS-a u SCG Maurizia Masaarija.

Kako je najavljeno, glavna haška tužiteljica u petak poslijepodne će se sastati s predstavnicima Specijalnog suda za ratne zločine i Specijalnog tužiteljstva, a u ponedjeljak i s s najvišim dužnosnicima Srbije i državne zajednice Srbije i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙