FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EUROPSKA KOMISIJA: RH ĆE TREBATI PREVODITELJI

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Direktor Opće uprave zakonferencijsko prevođenje Europske komisije Marco Benedetti i direktorica za konferencijsko prevođenje u Europskom parlamentu OlgaCosmidou dolaze u službeni posjet Zagrebu 11. i 12. listopada kako biskrenuli pozornost na buduću potrebu za znatnim brojemvisokokvalificiranih hrvatskih konferencijskih prevoditelja, priopćiloje u ponedjeljak Izaslanstvo Europske komisije u RH.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Direktor Opće uprave za konferencijsko prevođenje Europske komisije Marco Benedetti i direktorica za konferencijsko prevođenje u Europskom parlamentu Olga Cosmidou dolaze u službeni posjet Zagrebu 11. i 12. listopada kako bi skrenuli pozornost na buduću potrebu za znatnim brojem visokokvalificiranih hrvatskih konferencijskih prevoditelja, priopćilo je u ponedjeljak Izaslanstvo Europske komisije u RH.

Prema priopćenju, izaslanstvo predvođeno Benedettijem sastati će se s Kolindom Grabar-Kitarović, ministricom za europske integracije, Miloradom Pupovcem, predsjednikom saborskog Odbora za međuparlamentarnu suradnju, Mirjanom Polić Bobić, pomoćnicom ministra za visokoškolsko obrazovanje u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, te profesoricom Helenom Jasnom Mencer, rektoricom zagrebačkog Sveučilišta.

Na kraju svog posjeta Benedetti i Cosmidou će u utorak u održati konferenciju za novinare i izvijestiti javnost o ishodu razgovora u Hrvatskoj.

Opća uprava za konferencijsko prevođenje omogućuje komunikaciju koja je bit procesa donošenja odluka u Unija, osiguravajući kvalitetno prevođenje na sastancima koje organiziraju Komisija i druge institucije koje Uprava opslužuje.

Iako je Opća uprava za konferencijsko prevođenje dio Komisije, ona osigurava prevoditelje za potrebe vijeća, odbora za regije, gospodarskog i socijalnog odbora, Europske investicijske banke, te mnogobrojnih agencija i ureda u državama članicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙