FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obogaćena zbirka inkunabula Nacionalne i sveučilišne knjižnice

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Zbirka rukopisa i starih knjigaNacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu bogatija je za još jednuvrijednu inkunabulu, koja je zabilježena u svim važnijiminkunabulističkim priručnicima, piše današnji "Vjesnik".
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Zbirka rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu bogatija je za još jednu vrijednu inkunabulu, koja je zabilježena u svim važnijim inkunabulističkim priručnicima, piše današnji "Vjesnik".

Riječ je o latinskom izdanju djela Roberta Valturija "De re militari", koju je u Veroni 13. veljače 1483. tiskao veliki tiskar Dobrić Dobrićević, rodom s Lastova. To se djelo drži njegovim najznatnijim veronskim radom, a Valturijeva inkunabula dar je hrvatske Vlade Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Po riječima ravnatelja NSK Josipa Stipanova sada je u toj knjižnici sedam Dobrićevih inkunabula, od kojih su čak četiri nabavljene u zadnjih nekoliko godina. Procjenjuje se da je u svijetu oko 42 Dobrićeve inkunabule, dodao je Stipanov.

(Hina) xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙