FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SHARON TVRDI DA I DALJE PODUPIRE AMERIČKI MIROVNI PLAN

JERUZALEM, 6. listopada 2004. (Hina/Reuters) Izraelski premijer ArielSharon u srijedu je potvrdio svoju odlučnost u provedbi bliskoistočnogmirovnog plana kojega su predložile SAD, nastojeći umanjiti štetunakon istupa svog ključnog savjetnika koji je o tom planu kritičkiprogovorio u intervjuima za tisak.
JERUZALEM, 6. listopada 2004. (Hina/Reuters) Izraelski premijer Ariel Sharon u srijedu je potvrdio svoju odlučnost u provedbi bliskoistočnog mirovnog plana kojega su predložile SAD, nastojeći umanjiti štetu nakon istupa svog ključnog savjetnika koji je o tom planu kritički progovorio u intervjuima za tisak.

"To je jedini plan koji nam može omogućiti trajno političko rješenje", izjavio je Sharon.

Njegov šef kabineta Dov Weisglass je, međutim, nemilice iznenadio američke diplomate nakon što je ustvrdio da će "premijerov plan povlačenja iz okupirane Gaze, dok će se u isto vrijeme zadržati veliki dijelovi Zapadne obale, spriječiti rađanje palestinske države i zamrznuti mirovni proces".

Sharon je ocijenio da "diplomatsko zahlađenje pada na dušu Palestinaca koji odbijaju provesti svoje obveze i umjesto toga se čvrsto drže terora i nasilja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙