FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA PONEDJELJAK, 27. RUJNA

ZAGREB, 26. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 27. rujna.
ZAGREB, 26. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 27. rujna.

ZAGREB - U Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije bit će otvorene ponude pristigle na međunarodni natječaj za dodjelu tri koncesije u sustavu pokretne mreže druge generacije (GSM/DCS-1800) i tri koncesija u sustavu treće generacije mobilne telefonije (UMTS) u Hrvatskoj. Prema najavljenim rokovima, pet članova Vijeća nove Hrvatske agencije za telekomunikacije, koje je Hrvatski sabor imenovao 17. rujna (predsjednik Gašpar Gačina, zamjenik Juraj Mužina, članovi Miljenko Krivšek, Ante Dodig i Radovan Centner), do 18. listopada trebaju donijeti odluku o koncesionarima (12 sati, Jurišićeva 13).

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) bit će otvorene ponude za kupnju 89,33 posto dionica Željezare Split d.d. iz Kaštel Sućurca, za što je početna oglašena cijena jedna kuna. Natječaj za kupnju većinskog dioničkog paketa splitske Željezare pod posebnim uvjetima HFP je objavio 14. srpnja, a rok za podnošenje ponuda ističe u 14 sati 27. rujna. To je treći pokušaj prodaje splitske Željezare nakon što je Vlada prihvatila prijedlog HFP-a da se prodaja tog gubitaša obavi po posebnim uvjetima (14,00 sati, Ivana Lučića 3).

BJELOLASICA - Svjetski dan turizma (World Tourism Day-WTD), 27. rujna, obilježit će se u Hrvatskoj sjednicom Povjerenstva za koordinaciju i praćenje turističke sezone na Bjelolasici. Kako je središnja tema ovogodišnjeg WTD-a "Sport i turizam" posebno će se govoriti o sportu u hrvatskom turizmu te o ulaganjima u sportske objekte kao dijelu turističke ponude. Na sjednici Povjerenstva, uz analizu ovogodišnje turističke sezone bit će riječi i o programu priprema za sezonu 2005. godine.Tom prilikom bit će održana i prezentacija o ključnim segmentima razvoja Centra Bjelolasica (izjave za novinare u 12,00 sati, Centar Bjelolasica).

ZAGREB - Razmjena iskustava u prilagodbi zahtjevima i standardima Europske unije, uspostava Agencije za plaćanja u poljoprivredi, unaprjeđenje vanjskotrgovinske razmjene u dijelu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, suradnja poljoprivrednih udruženja, neke su od tema razgovora hrvatskog ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića s estonskom ministricom poljoprivrede Ester Tuiksoo. Estonska ministrica poljoprivrede sa suradnicima boravit u Hrvatskoj od 25. do 29. rujna, a posjetit će i Istarsku županiju (izjave za novinare u 11,30 sati, Ministarstvo, Av. Vukovar 78).

ZAGREB - Na Hrvatsko-argentinskom poslovnom forumu, koji će biti održan u sklopu posjeta gospodarskog izaslanstva Argentine, bit će predstavljeno trenutno stanje hrvatskoga i argentinskog gospodarstva. Bit će, kako se očekuje, razmotrene i mogućnosti suradnje dviju zemalja, odnosno pospješenja trgovinske razmjene. Nakon foruma bit će održani pojedinačni poslovni razgovori predstavnika dvadesetak hrvatskih i argentinskih tvrtki (10 sati, HGK, Rooseveltov trg 2, Vijećnica).

OPATIJA - U organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatske gospodarske komore te tvrtki MBU iz Zagreba i Case d.o.o. iz Rijeke, održat će se peto međunarodno savjetovanje SmartCard 2004. Višednevno savjetovanje posebnu će pozornost posvetiti najnovijim tehnologijama, normi, razvoju i primjeni smart kartica u financijama, sigurnosti transakcija i plaćanja, identifikaciji, trgovini, turizmu, zdravstvu, komunalnim sustavima, državnoj upravi i u drugim područjima (9,00 sati, Hotel Adriatic).

ZAGREB - Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet organizira 6. konferenciju Internet korisnika-CUC 2004. koja će okupiti oko 350 domaćih i inozemnih sudionika, stručnjaka i korisnika Interneta. Ta već tradicionalna korisnička konferencija ove će se godine pod nazivom "Nove granice" ("New Frontiers") održati na zagrebačkom FER-u, uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Središnje teme CUC-a 2004. su novi mrežni servisi i tehnologije, a održat će se i web festival, kojemu je ove godine tema obrazovni sadržaj. Konferenciju će otvoriti resorni ministar Dragan Primorac (19.30 sati, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Unska 3).

ZAGREB - Nakon dužeg vremena u srpnju je u Hrvatskoj zabilježen blagi pad građevinskih radova. Tako su građevinski radovi, mjereni odrađenim satima radnika na gradilištima, u srpnju ove u odnosu na isti mjesec prošle godine bili manji za 2,2 posto, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku. Građevinski radovi u razdoblju od siječnja do srpnja ove godine u usporedbi s radovima u istom prošlogodišnjem razdoblju veći su pak za 6,8 posto. To pokazuje daljnje usporavanje ranijih visokih, dvocifrenih, stopa rasta građevinske aktivnosti u Hrvatskoj, potaknutih prije svega cestogradnjom, a potom i stanogradnjom. Tako je, primjerice, u srpnju prošle godine u odnosu na isti mjesec godine prije zabilježen rast od 24,1 posto, dok je u prvih sedam prošlogodišnjih mjeseci stopa rasta fizičkog obima građevinskih radova iznosila 24,3 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/4808 680

fax: 01/4808 821

e.mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙