FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12.30 SATI

ZAGREB, 11. rujna (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do12.30 sati.
ZAGREB, 11. rujna (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 12.30 sati.

NEW YORK - U finalu posljednjeg teniskog "Grand Slama" sezone US opena igrat će dvije Ruskinje. Svetlana Kuznjecova u prvom je polufinalu svladala Lindsay Davenport sa 1-6, 6-2, 6-4, a potom je Jelena Dementijeva bila bolja od Jennifer Capriati sa 6-0, 2-6, 7-6 (5).

SPRINGFIELD - Legendarni košarkaški reprezentativac Jugoslavije iz sedamdesetih i s početka osamdesetih godina 20. stoljeća, Dražen Dalipagić (53) postao je članom košarkaške "Kuće slavnih" u američkom Springfieldu. Dalipagić je u karijeri tri puta bio proglašavan najboljim europskim košarkašem (1977, 1978 i 1980), igrajući za reprezentaciju bivše države osvojio je 12 medalja na velikim natjecanjima među kojima i zlato na Svjetskom prvenstvu 1978. u Manili, zlato na Olimpijskim igrama 1980. u Moskvi, te tri uzastopna zlata na europskim prvenstvima.

Osim Dalipagića, novi članovi "Kuće slavnih" su i član originalnog "Dream Teama" iz Barcelone 1992. Clyde Drexler, trener Bill Sharman (koji je već uvršten u "Kuću slavnih" kao igrač), Maurice Stokes, novak godine u NBA ligi 1956., olimpijska pobjednica Lynette Woodard, te vlasnik NBA momčadi Phoenix Suns Jerry Colangelo.

PARIZ - Šesterostruki pobjednik najpoznatije biciklističke utrke "Tour de France", Amerikanac Lance Armstrong tužit će autore knjige "LA povjerljivo - tajne Lancea Armstronga" Britanca Davida Walsha i Francuza Pierrea Ballestera zbog klevete, te zahtijeva tri milijuna eura odštete, dok od izdavača, tvrtke Martiniere, i glavne svjedokinje navoda izrečenih u knjizi Emme O'Reilly traži dva milijuna eura, a od lista L'Express koji je objavio odlomke iz knjige milijun eura. Walsh i Ballester su u svojoj knjizi na 375 stranica opisali kako je Armstrong do svojih uspjeha stigao upotrebom dopinga, te pritom najčešće citiraju nekadašnju Armstrongovu "opskrbljivačicu" Emmu O'Reilly.

ST. PAUL - Hokejaši Finske prvi su finalisti Svjetskog kupa. Oni su u polufinalu u St. Paulu svladali Amerikance sa 2-1 (0-0, 0-1, 2-0). Domaćine je u vodstvo doveo Doug Weight (32:57), da bi u posljednjoj trećini preokretdonijeli Olli Jokinen (45:04) i Saku Koivu (56:06).

LONDON - Britanski boksač Danny Williams, koji je u srpnju ove godine nokautom pobijedio Mikea Tysona, dobit će priliku boriti se za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verziji WBC protiv Ukrajinca Vitalija Klička. Borba između Klička i Williamsa zakazana je za prosinac ove godine, a održat će se u SAD-u.

"Ovo mi je nagrada za pobjedu protiv Tysona. Nakon gotovo 10 godina profesionalne karijere, napokon sam dobio priliku boriti se za svjetski naslov", rekao je Williams.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙